SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya plakalı hiçbir araç Polonya'ya giremeyecek

Polonya İçişleri ve İdare Bakanı Mariusz Kaminski, dün alınan karar kapsamında Rusya plakası taşıyan hiçbir aracın ülkeye alınmayacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2023 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2023 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya plakalı hiçbir araç Polonya'ya giremeyecek

Polonya İçişleri ve İdare Bakanı Mariusz Kaminski, dün bir etkinlikteki konuşmasında ülkenin Rusya hakkında yeni bir karar aldığını duyurdu. Bakan Kaminski, Ukrayna'ya saldırı başlatması nedeniyle Rusya'nın plakasını taşıyan hiçbir aracın Polonya'ya giremeyeceğini söyledi.

YASA BUGÜN YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Kaminski açıklamasında, "Zaten Rus TIRları da bu yasağın kapsamındaydı, artık bu konuyu kapatıyoruz. Hiçbir Rus arabası Polonya'ya girmeyecek. Bu, hem ticari hem de özel olarak kullanılan tüm arabalar için geçerlidir. Aracın bir Rusya vatandaşı tarafından mı yoksa başka bir ülkenin vatandaşı tarafından mı kullanıldığına bakılmaksızın. Rusya'da kayıtlı bir arabanın Polonya'ya girmesine izin verilmiyor" ifadelerini kullandı. Bakan, bu yasanın bugün itibarıyla yürürlüğe girdiğini kaydetti. Rusya'ya kayıtlı veya Rusya plakalı araçlar bugünden itibaren Polonya topraklarına giremeyecek.

RUSYA'NIN UKRAYNA'YA YÖNELİK SALDIRILARI NEDENİYLE YASAK KARARI GETİRİLDİ

Polonya İçişleri ve İdare Bakanlığı resmi internet sitesinden paylaşılan bilgiye göre yasak hakkında, "Rusya'nın Ukrayna'daki durumu istikrarsızlaştıran eylemleriyle bağlantılı kısıtlayıcı tedbirlere ilişkin 31 Temmuz 2014 tarih ve (AB) 833/2014 sayılı Konsey Tüzüğü'nden kaynaklanmaktadır (tadil edilmiş şekliyle 31/07/2014 tarihli OJ L 229)" şeklinde bilgi verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.