SON DAKİKA
Hava Durumu

Sırbistan’da göstericiler Belgrad Belediye Meclisi binasına girmeye çalıştı

Sırbistan, 17 Aralık tarihinde genel seçimler için sandık başına gitti. Seçim sonuçlarına itiraz eden muhalefet halka "seçim hırsızlığına karşı" çağrısında bulundu. Bunun üzerine göstericiler Belgrad Belediyesi Meclis binasına yürüdü.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2023 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2023 19:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sırbistan’da göstericiler Belgrad Belediye Meclisi binasına girmeye çalıştı

Sırbistan, 17 Aralık tarihinde genel seçimler için sandık başına gitti. Seçimi, Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in 2012'den bu yana iktidarda olan Sırp İlerleme Partisi (SNS) kazandı. Sırbistan’da seçim sonuçlarına muhalefet itiraz etti ve protestolarını da sürdürüyor.

GÖSTERİCİLER BELGRAD BELEDİYE MECLİSİ BİNASINA YÜRÜDÜ

Seçimde "Sırbistan Şiddete Karşı" isimli ittifakta yer alan muhalefet partilerinin "seçim hırsızlığına karşı" çağrısı üzerine, binlerce kişi başkentteki Devlet Seçim Komisyonu (RIK) binasının önüne gitti. Göstericiler ülkedeki seçimlerin yenilenmesi çağrısında bulunarak Belgrad Belediyesi Meclisi binasına yürüdü. Göstericiler, Belgrad Belediye Meclisi binasının pencerelerini, kapılarını ve kameralarını kırarak binaya girmeye çalıştı. Polisler göstercilere göz yaşartıcı spreyler ile müdahale etti.

VUCİC HALKA SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic yaşanan gerilim sonucunda ulusa sesleniş konuşması yaptı. Vucic “Biliyorum, görüntüler son derece dramatik, camlarımızın kırılmasına, birilerinin evimizi yıkmak istemesine alışık değiliz. Endişe etmeyin zira, devrim diye bir şey söz konusu değil” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.