SON DAKİKA
Hava Durumu

Tahıl koridorunda 19.3 milyon ton tahıl ve gıda ürünü taşındı

Türkiye Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Tahıl Koridoru Anlaşması sayesinde toplamda 19.3 milyon ton Ukrayna tahılının sevkiyatının yapıldığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2023 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2023 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tahıl koridorunda 19.3 milyon ton tahıl ve gıda ürünü taşındı

Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, dün Karadeniz'deki tahıl koridoru ve Tahıl Koridoru Anlaşmasıyla ilgil değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin tahıl sevkiyatında global bir aktör olduğunu vurgulayarak, koridordan 694 geminin geçtiğini toplamda 19.3 milyon ton tahılın sevkiyatı yaptığını duyurdu. 

Türkiye, Rus saldırılarının başlamasıyla Ukrayna'da abluka altında kalan hububatların ilgili ülkelere sevkiyatını yapıyor. Temmuz 2022'de imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşmasıyla İstanbul'da kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezinde emniyetli sevkiyat için denetim yapılıyor. 

UKRAYNA'DAN 19.3 MİLYON TON TAHIL SEVKİYATI YAPILDI

Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, katıldığı törenin ardından dün basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özellikle Tahıl Koridoru Anlaşması'nın önemine değinen Kirişçi, Ukrayna'dan başka ülkelere sevk edilen tahıllar hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Kirişçi,  "Dün itibarıyla 694 gemi tahıl koridorundan geçti. 19.3 milyon ton tahıl ve gıda ürünleri de taşındı. Burada aslan payını Avrupa ülkeleri alıyor. Bizim serzenişte bulunduğumuz gibi esas ihtiyaç sahibi ülkeler var. 5.3'ünü ancak alabiliyor. Bu ülkelerin elinden tutmamız gerekiyordu" değerlendirmesini yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.