SON DAKİKA
Hava Durumu

Terör yuvası Lavrion Kampı boşaltıldı

Yunanistan'daki, bölücü terör örgütü PKK/YPG'yi simgeleyen bez parçalarının ve teröristbaşı Öcalan'ın posterlerinin asılı olduğu terör yuvası Lavrion Kampı boşaltıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2023 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2023 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Terör yuvası Lavrion Kampı boşaltıldı

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın güneydoğusundaki küçük liman kenti Lavrion'da bulunan ve Türkiye tarafından terör yuvası olarak nitelendirilen Lavrion Kampı boşaltıldı. Yunan Polis Teşkilatı (ELAS) konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 1947'de inşa edilmiş Lavrion Kampı binasının kullanılamaz durumda olması nedeniyle başka bir yere taşınacağını belirtti. Açıklamada, kampta bulunan 53 kişinin Göç ve İltica Bakanlığına bağlı yerleşkelere gönderildiği ifade edildi.

Lavreotiki Belediyesi yetkilileri, 2022 yılının aralık ayında binanın depreme dayanıksız olduğunu belirtmişti.

LAVRİON KAMPI

Yunanistan'ın Lavreotiki Belediyesine bağlı olarak Atina yakınlarında bulunan Lavrion Kampı, Türkiye'nin sınır güvenliğini tehlikeye atan bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerin sığınma yeri olarak biliniyor. Yunanistan'a sığınan bazı terör örgütü yandaşı ve çok sayıda terörist, PKK paçavraları ile terörist elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterilerinin asılı olduğu bu sözde göçmen özünde terör kampında barınıyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.