SON DAKİKA
Hava Durumu

Tesla, Çin merkezli çip firmasına dava açtı

Dünyaca ünlü elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Çin merkezli çip üretimi yapan bir firmaya teknoloji sırlarının ihlali nedeniyle dava açtı.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2023 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2023 19:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tesla, Çin merkezli çip firmasına dava açtı

Dünyaca ünlü elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Çin merkezli çip üretimi yapan bir firmaya teknoloji sırlarının ihlali nedeniyle dava açtı. Şanghay Menkul Kıymetler Dergisi, 5 Eylül 2023 tarihinde, Tesla'nın teknoloji sırlarının ihlali ve haksız rekabet anlaşmazlıkları nedeniyle Çinli bir firmaya dava açtı.

ÇİNLİ ÇİP ÜRETİCİSİ ŞİRKETİN HIRSIZLIĞI

Dergi'nin aktardığına göre Tesla Şangay, Çin'in Ciangsu eyaletinin Çangcou şehrinde bulunan yerli bir Çinli çip tasarımcısı ve otomobil parçası üreticisi olan Bingling Intelligent Technology şirketine teknolojik sırlarını çalmak ve haksız rekabet nedeniyle dava açtı. Çin merkezli Bingling Intelligent Technology şirketine karşı açılan dava, 10 Ekim 2023 tarihinde Şangay Fikri Mülkiyet Mahkemesinde görülecek.

ÇİN'İN ÜNLÜ TELEFON MARKASI DA İŞİN İÇİNDE!

Çin ticari veri platformu Tianyançaya, Çin'in önde gelen teknoloji firması Xiaomi'nin Tesla'ya ait teknolojik sırları çalan Bingling Intelligent Technology şirketinin yüzde 9'luk hissesine sahip olduğunu bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.