SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk askerinden Kosovalı askerlere "Vuran" eğitimi

NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü (KFOR) bünyesinde görev yapan Türk askeri, Türk yapımı Vuran isimli çok amaçlı zırhlı aracın etkin kullanımı için Kosova Güvenlik Gücü (FSK) askerlerine eğitim verdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk askerinden Kosovalı askerlere "Vuran" eğitimi

NATO'nun Kosova Barış Gücü (KFOR) bünyesinde görev yapan Türk Temsil Heyeti Başkanlığınca, Kosovalı askerlere bir kez daha eğitim verildi. NATO bünyesinde, ülkenin sınır güvenliği için Kosova Güvenlik Gücü (FSK) askerlerine gerekli eğitimleri veren Türk askeri, zırhlı araç kullanımını öğretti.

TÜRK ASKERİ VURAN ÇOK AMAÇLI ZIRHLI ARAÇ İLE KOSOVALI ASKERLERE EĞİTİM VERDİ

FSK tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, Türk yapımı Vuran isimli çok amaçlı zırhlı aracın güvenli ve etkin kullanımına yönelik olarak Kosovalı askerlere eğitim verildiği belirtildi. FSK askerlerinin muharebe kapasitesinin artırılmasının amaçlandığı ifade edilen açıklamada, “Türk ordusu eğitmenlerince Vuran araçlarının güvenli ve etkin kullanımı konusunda eğitimler verildi. FSK, gelişme planını baz alarak kapasitesini artırıyor, uluslararası ortakların desteğiyle NATO ordularının en yüksek standartlarına yükseltiliyor" ifadeleri yer aldı. 

Kosova'da 1999'dan bu yana KFOR bünyesinde görev yapan Türk askeri FSK'nın akserî eğitim sürecine katkıda bulunuyor.

Resim

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.