SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Dışişlerinden Sırpların Kosovalı polisi öldürmesine sert tepki!

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, dün Kosovalı bir polisin Sırplar tarafından öldürülmesi konusunda açıklama yaptı. Bilgiç, "Kosovalı bir polis memurunun hayatını kaybetmesine, Kosovalı polis memurlarının da yaralanmasına yol açan saldırıyı kınıyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2023 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2023 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk Dışişlerinden Sırpların Kosovalı polisi öldürmesine sert tepki!

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığından, 24 Eylül 2023'te Kosova'nın kuzeyindeki Banjska köyünde meydana gelen çatışma sonucunda bir Kosovalı polisin hayatını kaybetmesi ve Kosova polislerinin yaralanması hakkında açıklama geldi.

TÜRKİYE, KOSOVALI POLİSİN ÖLDÜRÜLMESİNİ KINADI

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Kosova polisinin öldürülmesi konusunda yöneltilen soruya yanıt verdi. Bakanlık tarafından yayımlanan yazılı açıklamada Bilgiç, Türkiye'nin Kosova polisinin öldürüldüğü olayı kınadığını vurguladı. Yazılı açıklama şu ifadeler kullanıldı:

"Kosova'nın kuzeyindeki Sırp çoğunluklu Zveçan Belediyesine bağlı Banjska köyünde 24 Eylül'de meydana gelen ve Kosovalı bir polis memurunun hayatını kaybetmesine, Kosovalı polis memurlarının da yaralanmasına yol açan saldırıyı kınıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Priştine Büyükelçiliğimizce de saldırıyı kınayan bir açıklama yapılmıştır.

Bölgede gerginliğin azalmasını ve tırmanmanın önlenmesini teminen tüm tarafların itidalli davranması ve şiddetten kaçınması zorunluluk arzetmektedir. Kosova’da ve bölgede kalıcı barış ve istikrarın sağlanmasının tek yolu diyalogtur. Türkiye olarak diyalog sürecini desteklemeye devam edeceğiz"

Resim

KOSOVA'NIN KUZEYİNDE NE OLDU?

Kosova'nın kuzeyinde çoğunlukla Sırpların yaşadığı Banjska'da 24 Eylül 2023 tarihinde barikat kuran grupların ateş açması sonucu bir Kosovalı polis hayatını kaybetmiş, biri de yaralanmıştı. Kosova Başbakanı Albin Kurti, 30 kişilik bir grubun Kosova polisine saldırdığını duyurmuştu. NATO'nun Barış Gücü (KFOR) tarafından yapılan açıklamada ise KFOR, "Banjska'daki durumu yakından izlemeye devam ediyor ve KFOR birlikleri bu bölgede, gerektiğinde yanıt vermeye hazır durumda bulunuyor. KFOR Komutanı, Avrupa Birliği (AB), Sırbistan Genelkurmay Başkanı ve Kosova 'daki kurumlar dahil olmak üzere tüm uluslararası paydaşlarla yakın ve sürekli temas halinde olup, çözüm bulmak için yoğun bir şekilde çalışmaktadır" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.