SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'den İsveç'e Türk ve İslam karşıtı provokasyonlar için uyarı!

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ile Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları ve İsveç'in NATO üyeliğini görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2023 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2023 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye'den İsveç'e Türk ve İslam karşıtı provokasyonlar için uyarı!

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ile yaptığı telefon görüşmesinde ülkede son dönemde gündeme oturan Türk ve İslam karşıtı provokasyonları konuştu.

Dışişleri Bakanı Fidan dün gerçekleşen görüşmede, İsveçli mevkidaşı ile Türk ve İslam karşıtı provokasyonlar hakkında fikir alışverişinde bulundu. Reuters'ın Dışişleri Bakanlığından bir kaynağa dayandırdığı habere göre; Bakan Fidan, görüşmede İsveç'i, kutsal kitap Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını önlenmek için somut adımlar atmaya çağırdı. 

GÖRÜŞMEDE İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ ELE ALINDI

Fidan, İsveçli mevkidaşı Billström'e bu tür alçak eylemlerin ifade özgürlüğü kisvesi altında sürdürülmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Ayrıca Fidan mevkidaşı Billström ile İsveç'in NATO üyeliğini de ele aldı. 

İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokasyonlar, Türkiye başta olmak üzere dünya kamuoyunda eleştirilere neden oluyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.