SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğine yeni atama

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bazı büyükelçiliklere yeni atamalar yaptı. Buna göre,  Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğine Mustafa Levent Bilgen, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliğine Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Enformasyon Genel Müdürü Tanju Bilgiç atandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2023 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2023 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğine yeni atama

Türkiye'nin bazı büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerine yeni atamalar yapıldı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yeni dönemde Türkiye'nin Kıyiv, Moskova, Madrid ve Paris büyükelçiliklerine yeni isimleri görevlendirdi.

TÜRKİYE'NİN KIYİV, MOSKOVA, PARİS VE MADRİD BÜYÜKELÇİSİ DEĞİŞTİ

Buna göre, Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğine Mustafa Levent Bilgen atandı. Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği görevi ise Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Enformasyon Genel Müdürü Tanju Bilgiç'e verildi.

Ayrıca, Paris Büyükelçiliğine Türkiye'nin Bratislava Büyükelçisi Yunus Demirer, Madrid Büyükelçiliğine Nüket Küçükel Ezberci, Varşova Büyükelçiliğine Rauf Alp Denktaş, Fas Büyükelçiliğine Mustafa İlker Kılıç ve Asuncion Büyükelçiliğine Yavuz Kül atandı.

Öte yandan, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) Nezdindeki Daimi Temsilciliğe Güvenlik İşleri Genel Müdürü Büyükelçi Nevzat Uyanık getirildi. Ayrıca, 2019'dan bu yana Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev yapan Mücahit Küçükyılmaz, Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi olarak görevlendirildi.

MUSTAFA LEVENT BİLGEN KİMDİR?

TED Ankara Koleji'ni bitirmiş, Lisans eğitimini ABD'de, George Mason Üniversitesi Yöneticilik Fakültesi'nde, İşletme alanında; masterını, aynı üniversitenin Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde Uluslararası İş ve İşlemler konusunda yapmıştır.

1995'te Dışişleri Bakanlığı'na girmiş, çeşitli görevlerde bulunmuş, 2007-2009 yıllarında Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Tahsin Burcuoğlu'nun özel danışmanı olarak görev yapmış, 2009-2011 yıllarında Toronto Kurucu Başkonsolosu, 2011-2014 yıllarında ise New York Başkonsolosu olmuş, 12 Aralık 2014 - 1 Ekim 2016 tarihleri arasında Abu Dabi Büyükelçisi olarak görev yapmıştır. 2017 yılı itibarıyla Dışişleri Bakanlığı Müşaviridir. 2018-2019 yılları arasında Meclis Dışışleri Komisyonu Danışmanıdır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.