SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye ve Ukrayna Ombudsmanları, İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecek

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi Dmıtro Lubinets ve Türkiye Cumhuriyeti Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, İstanbul'da basın açıklaması yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2023 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2023 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye ve Ukrayna Ombudsmanları, İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecek

İşgalci Rusya yaklaşık bir yıl önce Ukrayna'ya karşı geniş çaplı işgal girişimi ve saldırılara başladı. Rusya’nın başlattığı saldırganlık nedeniyle binlerce sivil zarar gördü.

Çatışmalar nedeniyle meydana gelen insani sorunları ve esir değişimi sürecini ele almak için Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi Dmıtro Lubinets ve Rusya İnsan Hakları Yetkilisi Tatyana Moskalkova, Türkiye'nin arabuluculuğunda Ankara’da 11-12 Ocak 2023 tarihlerinde Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nda bir araya geldi. Türkiye Cumhuriyeti Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, insani koridor açılması için hazır olduklarını ve gereken çabayı vereceklerini açıkladı.

TÜRKİYE VE UKRAYNA OMBUDSMANLARI İSTANBUL'DA BASIN TOPLANTISI YAPACAK

Kamu Denetçiliği Kurumu, 3 Şubat 2023 tarihi saat 11.00'de Türkiye ve Ukrayna ombudsmanlarının ortak basın toplantısı yapacağını duyurdu. Toplantı, İstanbul Şişli'deki Kamu Denetçiliği Kurumu'nda gerçekleşecek.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye’nin öncülüğünde Ukrayna ve Rusya Ombudsmanları, 11-12 Ocak 2023 tarihlerinde Ukrayna- Rusya Savaşında mağdur olan kadınlar, çocuklar ve yaşlılar için insani koridor oluşturmak amacıyla Ankara’da ikili ve üçlü görüşmelerde bulundu.

Bu çalışmalara destek amacıyla Rusya ve Ukrayna Ombudsmanları ile görüşen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 16 Ocak 2023 tarihinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 20 Ocak 2023 tarihinde ise Ukrayna Devlet Başkanı Sayın Volodimir Zelenski ile bu konuyla ilgili görüşme yaptı.

Ayrıca Türkiye Ombudsmanı Şeref Malkoç, Ukrayna ve Rusya Ombudsmanları ile çevrim içi görüşmeler gerçekleştirdi.  

Bu çerçevede İstanbul’a gelecek olan Ukrayna Ombudsmanı Dmıtro Lubinets Türkiye Ombudsmanı Şeref Malkoç ile ikili görüşme gerçekleştirecektir ve görüşmenin ardından da basın toplantısı düzenlenecektir."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.