SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜRKSOY'dan MHP Lideri Bahçeli'ye Onur Madalyası

Azerbaycan Millî Marşı'nın söz yazarı Ahmed Cevad'ın doğumunun 132. yılı dolayısıyla TÜRKSOY ve Ahmed Cevad'ın ailesinden Nicat Emiroğlu Güliyev, Anar Ahundzade, Mehin Banu Guliyeva ve Yılmaz Ahundzade, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret ederek, "Ahmed Cevad Onur Madalyası"nı takdim etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TÜRKSOY'dan MHP Lideri Bahçeli'ye Onur Madalyası

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Sultan Raev ve Azerbaycan Türklüğünün büyük şairi Ahmed Cevad'ın ailesinden Nicat Emiroğlu Güliyev, Anar Ahundzade, Mehin Banu Guliyeva ve Yılmaz Ahundzade, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti.

MHP Genel Merkezi'nde 4 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşen ziyarette, MHP Lideri Bahçeli'ye Azerbaycan Millî Marşı'nın ve "Çırpınırdı Karadeniz" şiirinin söz yazarı Ahmed Cevad'ın doğumunun 132. yılı dolayısıyla, "Ahmed Cevad Onur Madalyası" takdim edildi.

MHP LİDERİNE AHMED CEVAD ONUR MADALYASI TAKDİM EDİLDİ

Ziyarette Türksoy Genel Sekreteri Sultan Raev, Ahmed Cevad'ın sadece Azerbaycan ve Türkiye için değil bütün Türk dünyası için önemli bir figür olduğunu vurgulayarak, adının eserleriyle Türk edebiyat ve düşünce tarihine altın harflerle yazıldığını kaydetti.

Ahmed Cevad'ın isminin günümüzde hâlâ Türk dünyasının bağımsızlık ve özgürlük simgesi olduğunu belirten Raev, Ahmed Cevad'ın duygularının sadece Azerbaycan’ın Millî Marşı'na değil tüm Türk dünyasının ve Türk milletinin marşı olarak kabul edilen Çırpınırdı Karadeniz'e hayat verdiğini belirtti.

2024 yılının, Türk milleti ve Türk milliyetçiliği ile bütünleşen, Türk dünyasının birliğini ve ebediliğini simgeleyen Çırpınırdı Karadeniz şiirinin kaleme alınmasının 110. yılı olduğunu söyleyen Raev, ayrıca şiirin Üzeyir Hacıbeyli’nin bestesiyle Anadolu’da ilk kez 1924 yılında Kars’a ziyareti sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda seslendirilmesinin de 100. yılı olduğunu vurguladı.

Genel Sekreter Raev, "Teşkilatımız, Ahmet Cevad'ın ailesinin isteğini dikkate alarak, siz büyük devlet adamı ve bilge lidere, Türk dünyasına yaptığınız hizmetlerden ve Türk milletine katkılarınızdan dolayı özel bir ödül verilmesine karar vermiştir." diyerek, Devlet Bahçeli'ye Ahmed Cevad Onur Madalyası'nı takdim etti.

Ayrıca Sultan Rayev, Ankara'daki TÜRKSOY merkezi için arsanın tahsis edilmesi ve binanın inşa edilmesinde Devlet Bahçeli'nin 57. Hükûmet Başbakan Yardımcılığı dönemindeki görevinde iken inisiyatifleri ve olurları ile gerçekleştiğini belirterek, bu vesileyle MHP Liderine TÜRKSOY ailesi adına teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.