SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna heyeti Azerbaycan'ı ziyaret etti

Ukrayna Parlamentosu Başkan Yardımcısı Olena Kondratyuk ve beraberindeki heyet, Azerbaycan'a ziyaret gerçekleştirerek, yetkililerle iş birliği konularını görüştü. Kondratyuk, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'u uluslararası konferansa ve Barış Zirvesi'ne davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna heyeti Azerbaycan'ı ziyaret etti

Ukrayna Parlamentosu (Verkhovna Rada) Birinci Başkan Yardımcısı Olena Kondratyuk ve beraberindeki heyet 1 Mayıs 2024 tarihinde Azerbaycan'a çalışma ziyaretinde bulundu. Verkhovna Rada Başkan Yardımcısı Kondratyuk, Ukrayna'nın Bakü eski Büyükelçisi Oleksandr Mişenko ve Ukrayna'nın yeni atanan Bakü Büyükelçisi Yuriy Gusev ile ilk olarak Şehitler Hıyabanı'nı ziyaret etti. Ardından Mayın Temizleme Ajansı yetkilileriyle bir araya gelen Ukraynalı heyet, Rusya'nın yerleştirdiği mayınların temizlenmesi konusundaki olası iş birliğini masaya yatırdı.

VERKHOVNA RADA BAŞKAN YARDIMCISI, AZERBAYCAN'I BARIŞ ZİRVESİNE DAVET ETTİ

Diğer yandan Verkhovna Rada Başkan Yardımcısı Olena Kondratyuk, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile görüştü. Kondratyuk, Bakan Bayramov'u bu sene haziran ayında Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenecek olan uluslararası konferansa davet etti.

Ayrıca Kondratyuk, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya destek olan Azerbaycan'ı Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın 10 maddelik Barış Formülü'nün konuşulacağı İsviçre'de gerçekleştirilecek olan Barış Zirvesi'ne de katılması için davette bulundu.

UKRAYNALI ÇOCUKLARIN DÖNÜŞÜ İÇİN ULUSLARARASI KOALİSYONA KATILIM ÇAĞRISI

Kondratyuuk, işgalciler tarafından Rusya'ya veya işgal altındaki bölgelere kaçırılan Ukraynalı çocukların yurtlarına geri gönderilmesi konusunda Azerbaycan'ı "Ukraynalı Çocukların Dönüşü için Uluslararası Koalisyona" katılımı için çağrıda bulundu. Azerbaycan Milli Meclisi Başkan Vekili Adil Aliyev ile de bir araya gelen Kondratyuk, Aliyev ve Bayramov'u Ukrayna'yı ziyarete davet etti.

Resmî verilere göre işgalci Rusya 20 bin Ukraynalı çocuğu Rusya'ya kaçırdı.

Bir 3 kişi görseli olabilir

Ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Kondratyuk, iki ülke arasındaki iş birliğini ele aldıklarını kaydetti. Bakan Bayramov ise "Azerbaycan Cumhuriyeti, 24 Şubat'tan sonraki ilk günlerden bu yana Ukrayna'ya insanî yardım yapmıştır ve yapmaya da devam edecektir" dedi.

Edinilen bilgiye göre Ukrayna heyeti bugün başkent Bakü'de düzenlenecek olan 6. Uluslararası Kültürlerarası Diyalog Forumu'na katılım sağlayacak. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.