SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu tarafından Kırım'ın işgalinin 10. yılına özel etkinlik

Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu tarafından, Kırım'ın işgalinin 10. yıldönümünde 27 Şubat 2024 tarihinde kitap söyleşisi ve film gösteriminin olacağı bir etkinlik icra edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2024 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu tarafından Kırım'ın işgalinin 10. yılına özel etkinlik

Vladimir Putin idaresindeki Rusya'nın vatan Kırım topraklarını işgal etmesinin üzerinden 10 yıl geçti. 27 Şubat 2024 tarihinde Kırım'ın Rus İşgaline Direniş Günü dolayısıyla İstanbul'da kapsamlı bir etkinlik gerçekleştirilecek. Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen etkinlikte kitap söyleşisi ve film gösterimi olacak. 

KİTAP SÖYLEŞİSİ VE FİLM GÖSTERİMİ YAPILACAK

Bilim Beyoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan etkinliğin ilki Ukraynalı yazar Yevgeniya Genova'nın "Kırım Tatar Aileleri" isimli kitabının tanıtımıyla icra edilecek. Saat 18.30'da kitabın yazarı Genova'nın da bulunacağı söyleşide Kırım Tatarların ve Ukrainlerin yaşadığı baskı, açlık soykırımı, sürgün ve pek çok alandaki ortak acısını anlatacak. 

Ardından etkinlik, 19.30'da Nariman Aliyev'in yönettiği ve başrolde Ahtem Seyitablayev'in oynadığı "Eve" isimli film gösteriminin tanıtımıyla devam edecek. Ukraince gerçekleştirilecek olan etkinliğin Türkçe çevirisi olacak. Ayrıca katılımcılardan kayıt yaptırmaları halinde ücret talep edilmeyecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.