SON DAKİKA
Hava Durumu

Yunan medyası Türk milletvekillerine dil uzattı!

Batı Trakya'da Türk nüfusunun faaliyetlerine dil uzatan Yunanistan, bu kez de İskeçe Türk Birliğinin (İTB) genel kurul toplantısına katılması nedeniyle azınlık milletvekili Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran'ı hedef gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yunan medyası Türk milletvekillerine dil uzattı!

Yunan medya kuruluşu, İskeçe azınlık milletvekillerini hedef gösterdi. 14 Nisan 2024 tarihinde İskeçe Türk Birliğinin (İTB) genel kurul toplantısına katılan azınlık milletvekili Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran hakkında hadsiz bir eleştiride bulunuldu.

YUNAN MEDYASINDAN HADSİZ ÇIKIŞ!

İktidara yakınlığıyla bilinen Yunanistan merkezli basın servisi Eleftheros Tipos, “Tahrik: İki milletvekili İskeçe Türk Birliğinde” başlıklı haber yayımlayarak, milletvekillerin toplantıya katılımı konusunda, "Yunan parlamentosunun iki milletvekili ülke ve mahkemeler tarafından yasa dışı ilan edilen ve tanınmayan derneğin genel kuruluna katıldı" ifadesini kullandı.

Haberde, milletvekillerin 37 yıldır Yunanistan'da yasaklı bir oluşum olarak ilan edilen İTB'nin faaliyetlerine katılmasına dil uzatan gazete, Türkiye Cumhuriyet Dışişleri Bakanlığının İTB'nin kuruluşunun 97. yıl dönümünü kutladığını hatırlattı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.