SON DAKİKA
Hava Durumu

Yunanistan Türkiye'nin İHA üretiminden çekindi: Tehditvari açıklamalar güldürdü!

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, ülkesinin İsrail tarzı hava savunma aracı (İHA) almayı planladığını duyurduğu açıklamasındaki, Türkiye yorumu fiyasko etkisi yarattı. Bakan Dendias, Türkiye'nin İHA üretimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yunanistan Türkiye'nin İHA üretiminden çekindi: Tehditvari açıklamalar güldürdü!

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, ülkesinin İsrail tarzı hava savunma sistemi alma planı olduğunu duyurdu. Skai TV'ye konuşan Bakan Dendias tedarikin henüz gerçekleşemediğini ancak ülkenin buna ihtiyacı olduğunu söyledi. Dendias, “Program zaten başlatıldı. Ukrayna ve Gazze’deki savaşları gözlemleyerek, ülkenin uçaksavar ve insansız hava araçlarına (İHA) karşı koruma sağlaması gerektiği açıktı. Bu sistemi üst üste bindirilmiş iki kubbeli bir kilise olarak hayal edin. Yarın sabah olmayacak ama olacak. Bu amaçla ciddi bir harcama öngörülüyordedi.

TÜRKİYE'NİN İHA ÜRETİMİNDEN ÇEKİNDİ

Türkiye'nin İHA üretimine dikkat çeken Dendias, "Samimi olmak istiyorum, Türkiye insansız hava araçlarında kendi üretimini yapmakta ciddi bir fırsat yakaladı. Çok ileri adım attı. Biz bunu yeterince erken görmedik. Belki de erken gördük, bu konuda ilerleme kaydetmiş birçok küçük işletme var ama inovasyon sistemimizin bütünü böyle değil, bunu Silahlı Kuvvetlere dahil edip, yüksek sayıda üretim yapacak gibi değil" ifadelerine yer verdi.

YUNANİSTAN'IN HADSİZ TÜRKİYE YORUMU 

Ayrıca Türkiye üzerinden hadsiz açıklamalarda bulunan Dendias, Yunanistan'ın Ege Denizi'nde park oluşturumasına tepki gösterilmesini yorumladı. Bu bağlamda Dendias'ın, “Türkiye ‘bir sıcak ve bir soğuk’ taktiğini takip ediyor, ihlaller açısından davranışı son zamanlarda kusursuz, ancak iddialar düzeyinde inanılmaz ifadeler kullanıyor. Türkiye ile konuşmamız gerekiyor, konuşmamak hiçbir yere varmaz" ifadeleri ise fiyasko etkisi yarattı. Dendias, Türkiye'nin savaş tehdidi savurduğunu ileri sürerek Türkiye-Libya ilişkilerine de burnunu soktu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.