SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, Kenya'da tahıl merkezi kurma sözü verdi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Kenya Devlet Başkanı William Ruto ile bir araya gelerek Mombasa Limanı'nda tahıl merkezi kurma sözü verdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2023 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2023 20:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, Kenya'da tahıl merkezi kurma sözü verdi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu için gittiği New York kentinde Kenya Devlet Başkanı William Ruto ile bir araya geldi. Mevkidaşlar, Ukrayna'nın Afrika'ya sevk edeceği tahıl sorununa değindi. Ruto sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Zelenskıy'ın Mombasa Limanı'nda tahıl merkezi kurma sözü verdiğini belirtti.

"ÇATIŞMANIN ÇÖZÜMÜ DÜNYA İÇİN ÖNCELİK"

Ruto ayrıca ülkesinin; istikrarın yeniden sağlanması, halkın acısının hafifletilmesi ve mülklerin tahrip edilmesini durdurmak için Rusya'nın başlattığı topyekun savaş ve işgal girişimine bir son verilmesi çağrısını yaptı. Ruto, "Çatışmanın çözümünün dünya için bir öncelik olduğuna ve tüm insanlığın ortak refahını ilerletmek için gerekli olduğuna inanıyoruz" dedi.

AFRİKA TAHIL İTHAL EDEMİYOR: DÜNYA GIDA KRİZİNİN EŞİĞİNDE

Türkiye ve Ukrayna'nın girişimleriyle Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında 22 Temmuz 2022'de imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşması, Rusya'nın çekilmesiyle sona erdi. Tahıl ithalatının üçte birini Rusya ve Ukrayna'dan yapan Afrika, Ukrayna'nın tahıl tedarikinin engellenmesi nedeniyle gıda krizi eşiğine geldi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.