SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy Polonya'daki krize işaret etti: Son durum ekonominin ve ahlakın ötesine geçti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Polonya'daki duruma işaret ettiği değerlendirmesinde konunun ekonominin ve ahlakın ötesine geçtiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2024 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2024 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy Polonya'daki krize işaret etti: Son durum ekonominin ve ahlakın ötesine geçti

Polonyalı çiftçilerin Ukrayna tahılının Avrupa üzerinden ilgili ülkelere ihracatını engellemesi, iki ülke arasında krize neden oldu. Polonyalı çiftçilerin cezalandırılacağına yönelik söylemler öne sürülse de Ukrayna ile sınırıların kapatılmasını savunan Polonyalı yetkililer, gerekli önlemleri almadı. 

"POLONYA'DAKİ DURUM EKONOMİNİN VE AHLÂKIN ÖTESİNE GEÇTİ"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy 3 Mart 2024 tarihinde konuyla ilgili değerlendirmede bulundu. Cumhurbaşkanı Zelenskıy konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Polonya sınırındaki duruma, hem ekonominin hem de ahlakın uzun süredir ötesine geçen duruma nihayet bir çözüm bulmak gerekiyor. Kanayan bir ülkenin yaşadığı zorlukların iç siyasi mücadelede nasıl kullanıldığını anlatmak mümkün değil. Ama bunun üstesinden geleceğiz. Ukrayna'nın baskıya dayanabileceğine, hedeflerine ulaşacağına ve Rus terörünü yenebileceğine inanıyorum. Hep birlikte bunu sağlayabiliriz"

POLONYALI ÇİFTÇİLER İHRACATI PROTESTO EDİYOR

Vladimir Putin idaresindeki Rusya, 24 Şubat 2022'de başlattığı topyekûn saldırılarla birlikte, Ukrayna tahıllarının ihracatını engelliyor. Limanlara ve hububat taşıyan gemilere saldıran işgalci yönetim, dünyayı gıda krizi eşiğine yaklaştırdı. Tahılların ihracatı için farklı yollar deneyen Ukrayna, Avrupa üzerinden ilgili ülkelere hububat nakli sağlamaya çalışıyor. 

Ukrayna'nın batısındaki komşusu Polonya üzerinden sağladığı ihracat, çiftçilerin eylemi nedeniyle yeni bir soruna neden oldu. Polonyalı çiftçiler, tahılların tedarikini gerekçe göstererek Ukrayna'dan giden tırların içini boşaltıyor. Kıyiv ile Varşova arasında ipler gerilmiş durumda. Daha önce Polonyalı yetkililer, çiftçilerin cezalandırılacağını duyurdu. Ancak Polonya Başbakanı Donald Tusk, Ukrayna sınırlarının kapatılması için görüşmeler yapıldığını öne sürdü. Diğer yandan Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov, Polonya ile herhangi bir sınır görüşmesi yapılmadığını ve sınırların kapatılmayacağını duyurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.