SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zelenskıy: Türkiye ile güvenlik ve enerji iş birliği güçleniyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul’daki görüşmede güvenlik iş birliği ve enerji projelerinde yeni adımlar konusunda mutabakata varıldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2026 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2026 19:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Türkiye ile güvenlik ve enerji iş birliği güçleniyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), İstanbul’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmede ikili ilişkiler, Avrupa ve Orta Doğu’daki gelişmeleri ele aldıklarını açıkladı.

Zelenskıy, görüşmede hayatın korunması ve küresel güvenliğin artırılması için ortak ve koordineli adımların önemine vurgu yapıldığını belirtti. Tarafların güvenlik alanında yeni iş birliği adımları üzerinde mutabakata vardığını ifade eden Zelenskıy, bu kapsamda özellikle Türkiye’ye sunulabilecek uzmanlık, teknoloji ve deneyim paylaşımının öne çıktığını kaydetti.

"GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ BÖLGESEL İSTİKRARI GÜÇLENDİRECEK"

İki ülke arasında güçlü bir siyasi irade bulunduğunu belirten Zelenskıy, teknik detayların gelecek günlerde ekipler tarafından netleştirileceğini ifade etti. Ayrıca doğal gaz altyapısının geliştirilmesi ve gaz sahalarının ortak şekilde değerlendirilmesine yönelik somut adımların da görüşüldüğü bildirildi.

Zelenskıy, Türkiye’nin Ukrayna’nın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, iki ülke arasındaki güçlü iş birliğinin bölgesel istikrarı güçlendirecek önemli projelere zemin hazırladığını vurguladı.

BARIŞ, GÜVENLİK VE EKONOMİK İŞ BİRLİĞİ GÜNDEMDEYDİ

Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; görüşmede, Türkiye-Ukrayna ikili ilişkilerinin yanı sıra Ukrayna-Rusya Savaşı’nda barış arayışları ile bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakerelere desteğinin süreceğini vurgulayarak, bölgenin daha fazla barış ve istikrara ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Erdoğan ayrıca Türkiye’nin Karadeniz’de seyrüsefer güvenliğine büyük önem verdiğini ve enerji arz güvenliğinin kritik olduğunu belirtti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.