SON DAKİKA
Hava Durumu

MİT, Haseke'de PKK'nın sözde sorumlusunu etkisiz hale getirdi

MİT, Suriye'nin kuzeyindeki Haseke'de bölücü terör örgütü PKK'nın sözde silahlı kadın ve gençlik yapılanması sorumlusunu etkisiz hale getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2023 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2023 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
MİT, Haseke'de PKK'nın sözde sorumlusunu etkisiz hale getirdi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye'nin kuzeyindeki Haseke'de bölücü terör örgütü PKK/YPJ'nin sözde silahlı kadın ve gençlik yapılanması sorumlularından "Vejin Jiyan" kod adlı terörist Hicran İcuz'u, etkisiz hale getirdi. Bölücü terör örgütü PKK'nın propaganda medyalarında ise söz konusu teröristin "kaza sonucu" öldüğüne dair dezenformasyon faaliyeti yürütüldüğü öğrenildi.

ÇOCUKLARA YÖNELİK SİLAHLI FAALİYETLERE KATILDI!

Güvenlik kaynaklarından aktarılan bilgiye göre Hicran İcuz isimli terörist, 2016 yılında örgütün kırsal yapılanmasına katılarak ideolojik ve silahlı eğitim aldı. Terörist, silahlı faaliyetlerinin yanı sıra örgüte katılan Suriyeli çocuk ve gençlere yönelik silahlı eğitimlere katıldı.

Terörist, özellikle örgütün silahlı kadın ve gençlik yapılanmalarında sözde sorumlu düzeyinde faaliyetler yürüttü. Ayrıca terörist İcuz, özellikle sınır bölgelerindeki güvenlik güçlerine yönelik saldırı ve suikast tipi eylemlerin planlayıcıları arasında yer aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.