SON DAKİKA
Hava Durumu

TSK, 1 Ocak'tan bu yana 49 tatbikat gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 1 Ocak 2023'ten bu yana 49 tatbikat gerçekleştirdiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2023 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2023 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TSK, 1 Ocak'tan bu yana 49 tatbikat gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından bugün yapılan basın açıklamasında terörle mücadele üzerine yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Bakanlığın basın bilgilendirme toplantısında, Mehmetçiğin büyük bir kahramanlıkla ve çabayla devam ettirdiği yurt içi ve sınır ötesi operasyonlarında teröristlere ait çok sayıda barınak, sığınak, tünel, mağara ve sözde karargah olarak anılan yerlerin imha edildiği, silah ve mühimmatın ele geçirildiği belirtildi.

TERÖRÜ KAYNAĞINDA YOK ETME STRATEJİSİ

Bakanlığın yaptığı açıklamada, “Kararlılıkla uyguladığımız terörü kaynağında yok etme stratejisi ile Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil son bir haftada 50 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu kapsamda, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1 Ocak’tan itibaren 942’ye, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 285’e ulaşmıştır” ifadelerine yer verildi.

SINIR GÜVENLİĞİ VURGUSU

Sınır güvenliğine yönelik uygulanan etkin tedbirler sayesinde son bir haftada yasa dışı yollarla hududu geçmeye çalışan 20’si FETÖ mensubu, 21’i terörist olmak üzere 210 şahıs yakalandı. 3 bin 132 şahıs ise hududu geçemeden engellendi. Yılbaşından bu yana icra edilen operasyonlarda ise 4 bin 631 kilogram uyuşturucu, bin 051 adet muhtelif uyuşturucu hap ve 24 adet muhtelif silah ele geçirildi.

KAPSAMLI TATBİKAT VE EĞİTİM

Türk Silahlı Kuvvetleri yılın başından bu yana havada, karada ve denizde başarılı bir şekilde tatbikat ve eğitimler gerçekleştirdi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “1 Ocak’tan itibaren 13’ü NATO, 6’sı Millî, 23’ü Davet ve 7’si Özel olmak üzere toplam 49 tatbikat icra edilmiştir” ifadeleri kullanıldı. 

VATANÎ GÖREVİNİ YAPANLAR KENDİ HATLARINI KISITLI ŞEKİLDE KULLANABİLECEK

Erbaş ve erlerin kullanımına sunulan “Askercell” uygulamasında da yeni bir gelişme yaşandı. Yeni düzenleme ile askerler, sivilde kullandıkları hatları kısıtlı hata çevirerek görev süresi boyunca kullanabilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.