SON DAKİKA
Hava Durumu

Yılbaşından bu yana 1229 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığının haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşma yapan Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk önemli açıklamalarda bulundu. Aktürk, 1 Ocak 2023'ten bu yana bin 229 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2023 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2023 20:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yılbaşından bu yana 1229 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığının haftalık basın bilgilendirme toplantısında bugün önemli konular ele alındı. Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk konuşmasına; Sakarya Meydan Muharebesi'nin zaferle sonuçlanmasının 102. yıldönümünü, İzmir'in işgalden kurtarılışının 101. yıldönümünü, 19 Eylül Gaziler Günü'nü ve Mustafa Kemal Atatürk'e gazi ve mareşal unvanlarının verilişinin 102. yıldönümünü kutlayarak milli mücadele kahramanlarını bir kez daha saygı ve minnetle anarak başladı. 

Aktürk, İtalya'da düzenlenen Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası'nda birinci olan Down Sendromlu Türkiye Futsal Milli Takımı'nı kutladı. 

Down Sendromlular Futsal Milli Takımı Avrupa şampiyonu oldu - Engelli  Futbolu Haber Detayları TFF

1 OCAK'TAN BU YANA 1229 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) bölücü terör örgütü PKK ve uzantılarının saldırılarını engellediğini duyuran Tuğamiral, "Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil; 1 Ocak 2023'ten itibaren Terörle Mücadele Harekatı bölgesinde 44’ü son bir haftada olmak üzere bin 229 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar etkisiz hâle getirilen terörist sayısı ise 38 bin 572’ye ulaşmıştır" bilgisini verdi. Aktürk, bununla birlikte bir haftada 903 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

BİR HAFTA İÇİNDE SINIRI GEÇMEYE ÇALIŞAN 467 ŞAHIS YAKALANDI

Ayrıca Türkiye'nin sınırını geçmeye çalışan kişilerin yakalandığını da ifade eden Aktürk, "Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 467 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 24’ü FETÖ mensubu olmak üzere 36’sı terör örgütü üyesidir. 2 bin 828 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylece yıl içerisinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 6 bin 890’a yükselmiş, yakalanan şahıslardan 340’ı FETÖ mensubu olmak üzere toplam 487 terör örgütü mensubu kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 153 bin 412 olmuştur" dedi.

3 PKK'lı terörist hudut karakoluna teslim oldu - Pes24

TÜRKİYE'DEN AZERBAYCAN'A TAM DESTEK

Aktürk, Türkiye'nin "iki devlet, tek millet" anlayışıyla Azerbaycan'ın Ermeni güçlerine karşı yanında olduğunu vurguladı. Aktürk konuşmasında, "Kafkasya bölgesinin barış içinde geleceğe emin adımlarla yürüyeceğine inanıyor, Ermenistan’ın uzatılan barış elini tutmasını temenni ediyor, Azerbaycan ve Ermenistan arasında kalıcı barışın tesis edilmesine yönelik samimi çabaları desteklediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. 'İki devlet, tek millet' anlayışıyla kederde ve kıvançta bir ve beraber olduğumuz Azerbaycanlı kardeşlerimizin haklı davalarında, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm imkânlarımızla yanlarında olmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Türkiye ve Azerbaycan arasında yeni iş birliği - Son Dakika Haberleri

LİBYA'YA GEREKLİ YARDIMLAR GÖNDERİLDİ

Öte yandan Daniel Kasırgası'yla Libya'da meydana gelen sel felaketini hatırlatan Aktürk, bölgeye gerekli yardımın gönderildiğini duyurdu. Yakın zamanda Türkiye'nin de benzer bir deprem felaketi yaşadığını belirten Tuğamiral Aktürk, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) arama-kurtarma ekibinin Libya'ya ulaştığını bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.