SON DAKİKA
Hava Durumu

Ankara'da Ukrayna filmi Şedrık, izleyicilerin beğenisine sunulacak

Ukrayna'da vizyona giren Şedrık filmi, başkent Ankara Milli Kütüphane'de gösterilecek.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2023 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2023 20:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ankara'da Ukrayna filmi Şedrık, izleyicilerin beğenisine sunulacak

Ankara Ukrayna Derneği tarafından organize edilen program çerçevesinde 21 Ocak 2023 tarihinde Milli Kütüphane'de "Şedrık" filmi gösterilecek. Ukrayna'da vizyona giren filmin gösterimi, Milli Kütüphane'nin Büyük Konferans Salonu'nda yapılacak.

Ankara Ukrayna Derneği Şedrık Bayramı kutlamalarına film gösterimiyle devam ediyor. Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği ve Ukrayna Yapımı İzle Birliğinin desteğiyle Ankara Ukrayna Derneği tarafından düzenlenen organizasyonda gösterilecek "Şedrık" filmi, 21 Ocak 2023 Cumartesi günü saat 15.00'te Ankara'daki Milli Kütüphane'nin Büyük Konfernas Salonu'nda gösterilecek.

Olesya Morgunets-Isayenko'nun yönetmenliğini üstlendiği filmin gösterimi ücretsiz olacak. 

Bir 8 kişi, ayakta duran insanlar, iç mekan ve yazı görseli olabilir

ŞEDRIK FİLMİ NE ANLATIYOR?

Tarihsel bir drama olan "Şedrık" farklı milletlerden üç ailenin kaderiyle ilgilidir. Ortak bir keder olan savaşla birleşen Ukraynalılar, Polonyalılar ve Yahudiler. Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) ve Nazi Almanyası’nın cezalandırıcı rejimleri tarafından ebeveynlerinden mahrum bırakılan çocuklar, kendilerini imparatorluklar çatışmasının içinde, işgal çıkmazında ve İkinci Dünya Savaşı tuzağı içinde bulurlar. Müzik öğretmeni Sofya, ailelerini kaybetmiş ve ne yapacaklarını bilmeyen bu kızları yanına alır. Onları kendi kızı Yaroslava gibi korur. İşgalcilerin Ukraynalı kimliğinin bir simgesi haline gelen "Şedrık" şarkısını hafızalardan silmeye çalışmalarına rağmen küçük kızlar bu şarkı ile tüm dünyaya barış ve mutluluk gelmesinin hayalini kurarlar. Bu şarkı küçük kızlar için onları işgalci rejime karşı koruyan adeta bir tılsım haline gelir.

Ukrayna Derneği tarafından yayımlanan duyuruda şu ifadeler kullanıldı: 

"Film, Ukrayna'nın gerçek tarihinin uzun süredir nasıl gizlendiğini ve yeniden yazıldığını gösteriyor. Bu film, günümüzdeki olayların tarihsel bağlamını anlamaya yardımcı olacaktır. Olesya Morgunets-Isayenko'nun yönettiği film, Ukrayna'da 5 Ocak'ta vizyona girmiştir."

Filmin fragmanı:

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.