SON DAKİKA
Hava Durumu

BM Genel Sekreterinden Ukrayna için dayanışma çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ukrayna için dayanışma çağrısında bulundu. Guterres, “Milyonlarca kişi, su ve ısınma imkanlarına erişemiyor” ifadelerini kullanarak; Ukrayna’daki insani trajedinin gittikçe kötüleştiğine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2022 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2022 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
BM Genel Sekreterinden Ukrayna için dayanışma çağrısı

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Ukrayna Halkıyla Dayanışma Konferansı başlıklı çevrimiçi toplantıya katılan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ukrayna için dayanışma çağrısında bulundu. Ukraynalıların direnişini destelemek için bu konferansı düzenleyen Fransa ve Ukrayna’ya teşekkürlerini ileten Guterres, Ukrayna’da devam eden savaşın acımasız bir insani dram olduğuna dikkat çekti.

“MİLYONLARCA KİŞİ, SU VE ISINMA İMKANLARINA ERİŞEMİYOR”

Antonio Guterres, Ukrayna’daki savaş durumunun kış aylarında soğuğun başlaması ile birlikte daha da kötüye gittiğini belirterek, savaş mağduru insanların yaşanan zorlu kış şartlarında ağır bedeller ödediğini belirtti. Ukraynalıların su ve diğer temel hizmetlere erişimde büyük sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Guterres, Ukrayna’nın birçok bölgesinde çok sayıda elektrik tesislerinin işgalci Rus hava saldırıları neticesinde hasar gördüğünün altını çizdi.

Elektrik, su ve ısı mühendislerinin enerji tesislerinde yaşanan sorunların giderilmesi için sahada yoğun çalışmalar başlattıklarını ifade eden Guterres, “Ukrayna’da bugün aileler, çalışanlar, hastaneler ve okullar da dahil olmak üzere 10 milyon insan, elektriksiz olarak yaşıyor. Milyonlarca kişi, su ve ısınma imkanlarına erişemiyor” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.