SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükelçi Bodnar: Kırım Tatarları, Ukrayna ve Türkiye arasında çok güçlü bir köprü

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Ukrayna Büyükelçiliğinde 12 Kasım 2022 tarihinde düzenlenen törenle, ataları Kırım’dan göç ederek Türkiye’ye yerleşen Kırım Tatar kökenli vatandaşlardan müracaatları kabul edilenlerin “Ukrayna Diaspora Kimliği”ni takdim etti. Tören kapsamında Kırım Haber Ajansına konuşan Büyükelçi Bodnar, "Kırım Tatarları, Ukrayna ve Türkiye arasında çok güçlü bir köprü rolündedir." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2022 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2023 00:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Büyükelçi Bodnar: Kırım Tatarları, Ukrayna ve Türkiye arasında çok güçlü bir köprü

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, “Yabancı Ülkelerde Yaşayan Ukraynalıların Hukuki Durumu” hakkındaki Ukrayna Kanunu uyarınca ataları Kırım’dan göç ederek Türkiye’ye yerleşen ve “Yurtdışında Yaşayan Ukraynalı Kimliği” ya da kısa adıyla Ukrayna Diaspora Kimliği almaya hak kazanan çok sayıda adayın kimliklerini 12 Kasım 2022 tarihinde Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği binasında düzenlenen törenle takdim etti.

Büyükelçilikteki takdim törenine; Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin, Kırım Derneği Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi Üyesi Oya Deniz Çongar Şahin, Kırım Tatar Teşkilatları Platformu ve Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit, Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kırımlı, TURKSİD Sakarya Temsilcisi Berk Sernikli, büyükelçilik mensupları ile Türkiye’deki Kırım Tatar diasporasından pek çok isim katıldı.

Kırım Tatarlarına “Ukrayna Diaspora Kimliği” takdim töreninde Kırım Haber Ajansına özel açıklamalarda bulunan Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, şu ifadelere yer verdi:

"UKRAYNA ORDUSU KIRIM'IN İŞGALİNİ DURDURACAK"

"Bugün çok önemli bir törenimiz var. Henüz kimliğini alamayan Kırım Tatarlarının kimliklerinin takdimini gerçekleştirdik. Kırım Tatarları, Ukrayna'nın ayrılmaz bir parçasıdır ve o kimlikleri almalılar. Bugün çok önemli olayların eşiğinde duruyoruz. En yakın zamanda Ukrayna ordusunun Kırım'ın işgalini durduracağını biliyoruz. Kırım Tatarları işgalden sonra özgüre Kırım'a gelebilirler, kendi ailelerini ziyaret edebilirler, aile mezarlarını ziyaret edebilirler ve isteyenler orada iş de kurabilirler. Eminim bu belge, Kırım'a ve Ukrayna'ya girişleri ve bahsettiğim iş kurma faaliyetlerini daha da kolaylaştıracak.

"KIRIM TATARLARI TÜRKİYE-UKRAYNA ARASINDA GÜÇLÜ BİR KÖPRÜ"

Kırım Tatarları, Ukrayna ve Türkiye arasında çok güçlü bir köprü rolündedir. Kırım Dernekleri burada, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü destekliyor, her zaman destekledi ve Ukrayna'dan Türkiye'ye gelen Ukrayna vatandaşlarına yardım etmek ve her türlü desteği sağlamaktadır.

"KADERLERİMİZ İÇ İÇE"

Kaderlerimiz gerçekten çok iç içedir ve birbirimize yardım etmeliyiz. Eminiz ki tam da bu süreçlerden geçerek belgeler sayesinde daha da yakınlaşıyoruz. Umut ederim ki en yakın zamanda Kırım Haber Ajansının merkez ofisi, Akmescit'te (Simferopol) kendi faaliyetlerine devam eder."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.