SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: KKTC'yi yeniden ayağa kaldıracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhuriyetin 100. yılını sivil bir anayasa ile karşılayalım

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2021 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2021 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan: KKTC'yi yeniden ayağa kaldıracağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin yeni bir sivil anayasaya ihtiyacı olduğunu belirten Erdoğan, çalışmalara en kısa zamanda başlanacağının sinyallerini verdi. Ayrıca KKTC ve Doğu Akdeniz özelinde değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı, Yunan Başbakan Miçotakis'e de seslendi ve "Çılgın Türkleri iyi tanıyacaksın" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti TBMM Grup Toplantısında yeni anayasa başta olmak üzere iç ve dış politikaya dair açıklamalar yaptı. Bugün gerçekleşen konuşmasında Erdoğan, sivil anayasaya ilişkin her parti ve kuruluş ile ortak çalışma yürütüleceğini söyledi.

"CUMHURİYETİN 100. YILINI SİVİL BİR ANAYASA İLE KARŞILAYALIM"

İşte Erdoğan'ı konuşmasından satır başları:

 "Türkiye, tarihinde ilk defa sivil bir anayasa hazırlama ve gerçek bir özgürlük ortamında milletin takdirine sunma şansına sahip olmuştur. Milli iradenin gücünü yansıtacak yeni Anayasamızın, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı için belirlediğimiz hedefleri taçlandıracağına inanıyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılını darbe anayasasıyla değil, bu ülkeye ve millete yakışan yeni sivil bir Anayasa ile karşılayalım. Biz Cumhur İttifakı olarak yeni Anayasa çalışmalarına en yapıcı katkıyı sunmakta kararlıyız. Nihai karar elbette milletimizin olacaktır. Yeni Anayasamızın şimdiden ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

KIBRIS'TAKİ GERİLİM: ÇILGIN TÜRKLERİ İYİ TANIYIN

Kıbrıs meselesi, Türk ve Kırbıs halklarının ortak davasıdır. Tüm çabalara rağmen kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme kavuşturulamadı. Türk tezinin yerel özerklik şeklinde ortaya konduğu görüşmeler 1971 sonuna kadar sürdü. 15 Temmuz 1974'te yaşanan Rum-Yunan darbesiyle son buldu. Kıbrıslıu kardeşlerimizin can güvenliğini sağlamak için gerçekleştirdiğimiz Barış Harekatı ve Kıbrıs Cumhuriyeti kuruldu. 1960'larda Kıbrıs Türk tarafına otonomi tanımayan Rumlardır. 1970'lerde iki toplumlu federasyonu kabul etmeyen yine Rumlardı. Amaçları bu süreçte Kbırıs Türk tarafının elde edebileceği hakları, üye olmadığı AB içinde aşındırarak adayı tek başlarına yönetmekti.

"KKTC'Yİ YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

Ben açıklama yapıyorum 'Miçotakis ile görüşebilirim' diyorum, o meydan okuyor. İstikşafi konuşmalar başlasın dedik, şimdi Atina'da yapılacaktı. Miçotakis meydan okudu. Sen meydan okuduktan sonra seninle nasıl bir araya gelelim? Önce haddini bileceksin. Sende barış arayışı varsa sende haddini bil, meydan okuma. Masadan kaçtın, biz masadaydık. Bu şekilde gitmesi halinde biz senin masaya oturamayız. Neyinize güveniyorsunuz? Eğer bir yerlerden destek geleceğine inanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Türkiye yerindedir, gereğini yapmasını da bilir. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. Çılgın Türkleri iyi tanıyacaksın.

Bugün Fuat Bey ile beraber KKTC'ye gidiyor ve KKTC'de geniş bir çalışmayı başlatacağız. Süratle de bu çalışmalarla KKTC'yi yeniden ayağa kaldıracağız. Maraş'tan Dip Karpaz'a kadar Ulaştırma Bakanlığımız içinde olacak, burada yoğun bir çalışma içine gireceğiz. Kuzey Kıbrısı çok modern bir devlet olarak hayata katacağız."

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.