SON DAKİKA
Hava Durumu

Giresun’da sel felaketi: 5'i jandarma toplam 11 kişi kayıp

Giresun'da sel felaketi meydana geldi. 1 jandarma personeli ve 3 vatandaş hayatını kaybetti. 118 köy yolu ulaşıma kapandı, kayıp 11 vatandaşı arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2020 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2020 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Giresun’da sel felaketi: 5'i jandarma toplam 11 kişi kayıp

Giresun'da sel felaketi meydana geldi. 1 jandarma personeli ve 3 vatandaş hayatını kaybetti. 118 köy yolu ulaşıma kapandı, kayıp 11 vatandaşı arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

Giresun'da 22 Ağustos 2020 akşam saatlerinde etkili sağanak yağış nedeniyle dereler taştı, bazı ilçelerde sel ve heyelan meydana geldi.

YOL ÇÖKTÜ, 5 EKİPLİK JANDARMA ARACI KAYBOLDU

Sel nedeniyle Giresun-Dereli-Sivas yolu ulaşıma kapandı, sel sularının çekilmesiyle ilçe merkezi de sürüklenen taş ve ağaç yığınlarıyla kapandı. Yağışların ardından 5'i jandarma, 1'i iş makinesi operatörü olmak üzere 6 kişi, Tirebolu-Doğankent yolunun çökmesi sonucu dereye düşerek kayboldu.

Selin vurduğu bölgelere AFAD, UMKE, AKUT, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, bölge illerden de takviye istendi. Giresun Valiliği, bünyesinde kriz merkezi oluşturdu.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN OLAY YERİNDEN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gece saatlerinde felaketin yaşandığı sel bölgesine gelerek açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, mahsur kalan 133 kişinin kurtarıldığını, 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1 jandarma personelinin şehit düştüğünü, 4'ü asker 11 kişinin de kaybolduğunu açıkladı. Bakan Soylu, AFAD İl Müdürlüğü'nde Hasar Tespit ve Koordinasyon Toplantısı'na katıldı. Soylu, ilk açıklamasında, "Toplam 6 kişinin de kayıp olduğu ihbarını aldık. Toplam 11 kişi kayıp bilgimiz söz konusu" dedi.

MAHSUR KALANLAR, HELİKOPTERLE KURTARILDI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait 1 helikopter arama-kurtarma faaliyetlerine destek vermek üzere Giresun'da görevlendirildi. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait bir adet helikopter arama kurtarma faaliyetlerine destek olmak üzere Giresun'da görevlendirilmiştir. Selde şehit düşen askerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Tüm Giresunlu hemşehrilerimize geçmiş olsun" ifadeleri paylaşıldı.

KAYIPLARI ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Afet bölgesinde ekiplerin kayıpları arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Arama çalışmalarına AFAD, AKUT ve UMKE ekiplerinin yanı sıra özel dalgıç timleri de eşlik ediyor. Ekipler, uzman çavuşun cansız bedenine ulaşılan bölgede arama çalışmalarına ağırlık veriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.