SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırgızistan, ilk kez UNESCO'da yüksek göreve seçildi

Kırgızistan, ilk kez UNESCO'da yüksek göreve seçildi

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2019 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2019 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan, ilk kez UNESCO'da yüksek göreve seçildi

Kırgızistan, 2019-2023 dönemi için Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) 58 üyeli en üst düzey icra organı olan Yürütme Kuruluna seçildi.

Söz konusu seçim, 20 Kasım 2019 tarihinde Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşti. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) 40. Genel Konferansı oturumunda; Kırgızistan'ın yürütme kurulu üyeliğine 180 ülkeden 157 ülke sıcak baktı.

Öte yandan, Kırgızistan'ın UNESCO heyeti, seçim kampanyası kapsamında resmi bir resepsiyon düzenledi. Resepsiyona, UNESCO üye devletlerin başkanları ve temsilcileri de katıldı.

Kırgızistan, UNESCO'ya 1992'de üye oldu. 2012'den 2016'ya kadar UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunmasıyla İlgili Hükümetlerarası Komite'ye seçildi. Ayrıca, 2017'den beri, ülke aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Komitesine ve UNESCO Uluslararası İletişim Programının Hükûmetlerarası Konseyine üye olduğu biliniyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.