SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus saldırıları sonucunda 17 yaşındaki Kırım Tatar genç hayatını kaybetti

Rus saldırıları sonucunda 17 yaşındaki Kırım Tatar genç hayatını kaybetti

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2022 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus saldırıları sonucunda 17 yaşındaki Kırım Tatar genç hayatını kaybetti

Rus ordusu bu sabah saatlerinde, işgal edilen Kırım’dan Herson bölgesine saldırdı. Kırım Tatarlarının yoğun olarak yaşadığı Geniçesk bölgesinde Rus tankları görüldü. Rus işgalcilerin saldırısı sonucunda 17 yaşındaki Kırım Tatarı Emir Rustemov'un hayatını kaybettiği bildirildi.

Rusya, bu sabah Ukrayna’ya karşı geniş çaplı saldırı başlattı. İşgal altındaki Kırım’dan başlayan Rus birliklerinin Herson bölgesine giriş yaptığı bildiriliyor. Sosyal medyalarda paylaşılan görsellerde Geniçesk bölgesindeki Rus askeri teçhizatı ve Rus tankları görülüyor. Rus işgalcilerin düzenlediği saldırı sonucu bir bombanın, Kırım Tatar bir ailenin yaşadığı eve isabet ettiği ve saldırı sonucunda 17 yaşındaki Kırım Tatar gencinin hayatını kaybettiği belirtildi.

KIRIM TATARLARININ YAŞADIĞI GENİÇESK'E SALDIRI!

Ayrıca sosyal medyada Rus işgalcilerin Kuzey Kırım Kanalı'nı ve Kahovka hidroelektrik santralini ele geçirdiği bildirildi. Öte yandan, Ukrayna Kara Kuvvetlerinden yapılan açıklamada Geniçesk, Çaplınka, Skadovsk yerleşim yerleri için çatışmaların devam ettiğini aktarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.