SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya'nın Kıyiv, Mariupol, Harkiv ve Sumı’de "geçici ateşkes" ilanını Ukrayna yalanladı

Rusya'nın Kıyiv, Mariupol, Harkiv ve Sumı’de "geçici ateşkes" ilanı açıklamasını Ukrayna yalanladı

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2022 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2022 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'nın Kıyiv, Mariupol, Harkiv ve Sumı’de "geçici ateşkes" ilanını Ukrayna yalanladı

Rusya Federasyonu, Ukrayna’nın Kıyiv, Mariupol, Harkiv ve Sumi şehirlerinde bugün saat 10.00 itibarıyla geçici ateşkes ilan ettiğini ileri sürdü. Duyuruda, Ukrayna’dan insani koridorların açılacağı ve sivillerin tahliye edileceği belirtildi. Ancak, Ukrayna tarafı, Rusya'nın ateşkes iddialarının gerçeği yansıtmadığını, Rus ordusunun saldırılara devam ettiğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada Ukrayna’nın başkenti Kıyiv olmak üzere Mariupol, Harkiv ve Sumi’de insani durumun olumsuz hale geldiği belirtildi. Açıklamada, “Rus ordusu, Kıyiv, Mariupol, Harkiv ve Sumi şehirlerinden sivillerin tahliyesi için Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla geçici ateşkes ilan etmektedir” ifadelerine yer verildi.

UKRAYNA, ATEŞKES İDDİALARINI YALANLADI

Ukrayna tarafı Rusya'nın "ateşkeş" açıklamasını yalanlayarak Ukrayna halkına, ateşkese inanmamaları çağrısında bulundu. Sumı Bölge İdaresi başkanı Dmitro Jıviıskiy'e göre, işgalciler anlaşmalara uymuyor, bu nedenle vatandaşların güvenli yerlere çıkarılması için yüzde yüz güvenliği bir ortamın sağlandığından bahsetmek mümkün değil.

İşgalcilerin Ukrayna vatandaşlarının tahliyesi için Rusya ve Belarus yönünde insani koridorlar oluşturması dikkatlerden kaçmadı. Zira, Sumı'den tahliyelerin Rusya'nın Belgorod şehrine ve Mariupol'den tahliyelerinde yine Rusya'nın Rostov-on-Don'a olacağı ileri sürüldü.

UKRAYNA VE RUSYA HEYETLERİ ARASINDA MÜZAKERE KARARI

Ukrayna ve Rusya Federasyonu arasındaki müzakerelerin üçüncü turu bugün yapılacak. İkinci tur görüşmede, ilan edilen ateşkes bölgelerinde Rus saldırıları nedeniyle insani koridor açılamamış ve siviller tahliye edilememişti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.