SON DAKİKA
Hava Durumu

Yuşçenko: Kırım Platformu, Kırım sorununu gündemde tutmanın bir yolu

Yuşçenko: Kırım Platformu, Kırım sorununu gündemde tutmalı

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2021 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2021 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yuşçenko: Kırım Platformu, Kırım sorununu gündemde tutmanın bir yolu

Ukrayna'nın eski cumhurbaşkanlarından Viktor Yuşçenko, Kırım Haber Ajansına Kırım konusunda mülakat verdi. Yuşçenko, “Dünyanın unutmaması için 'Kırım Platformu', işgal altındaki Ukrayna toprakları sorununu gündemde tutmanın yollarından biridir" ifadelerini kullandı.

8 Ekim Ukrayna Kozak Hetmanlığı Günü vesilesiyle Ukrayna'nın Baturın kentinde, dün anma etkinlikleri düzenlendi. Etkinliğe eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov ve KTMM Başkan Yardımcısı İlmi Umerov katıldı. Eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko, burada Kırım Haber Ajansına küresel ve bölgesel meselelere ilişkin röportaj verdi. Yuşçenko, Kırım Platformu'nun önemine dikkat çekerek, Kırım'daki Rus işgalinin sona ermesi için platformun önemli bir süreç olduğu kaydetti.

"GÜVENLİK VE SAVUNMA POLİTİKASINA SAHİP OLMAMIZ GEREKİYOR"

Saldırgan ülke Rusya'nın devlet başkanı Vladimir Putin'in en çok korktuğu şeyin, Ukrayna sorununda uluslararası dayanışmanın sağlanması olduğunu dile getiren Yuşçenko, “Güvenlik ve savunma politikasına sahip olmamız çok önemli. Bu politika, işgal altındaki Kırım ve Donbas'ı ne zaman geri alacağımız sorusuna cevap veriyor. Bu bir güvenlik politikasıdır... Dünyanın unutmaması için 'Kırım Platformu', işgal altındaki Ukrayna toprakları sorununu gündemde tutmanın yollarından biridir.. " ifadesine yer verdi.

Ukrayna'nın bölgesel sorunlarını çözmesi için uluslararası ilişkiler konusunda aktif bir çalışma yürütmesi gerektiğini ifade eden Yuşçenko, Rusya karşısında müzakere sürecini iyi işletmek için uluslararası arenada güçlü bağlarının olması gerektiğini vurguladı.

"BAŞARILI BİR EKONOMİYE HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK İHTİYAÇ VAR"

Öte yandan, Yuşçenko, savaş gücünün ekonomiye bağlı olduğunu dile getirdi. Yuşçenko, "Devletin ekonomik, istikrarlı, yüksek dinamiklerle büyümesine imkan sağlayan konsepte sahip olmasını istedim. Başarılı bir ekonomiye şimdi her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var" diye kaydetti.

Eski Cumhurbaşkanı, Ukrayna'daki yolsuzluk ve işsizlik sorunlarının yatırımcıları kaçırdığını kaydederek, "bunları tersine çevirmemiz gerekiyor" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.