SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, TRT World Forum’da dünya ülkelerine hitap etti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bu yıl 6. yapılan TRT World Forum’da dünya ülkelerine hitap etti. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Cumhurbaşkanı Erdoğan nezdinde Türkiye’ye Ukrayna-Rusya esir değişiminde oynadığı rol nedeniyle teşekkürlerini iletti.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2022 23:53
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2022 23:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, TRT World Forum’da dünya ülkelerine hitap etti

İstanbul’da 9-10 Aralık 2022 tarihlerinde dünya gündeminin yakından takip edildiği TRT World Forum 2022 gerçekleşti. Bu yıl “Geleceği Şekillendirmek: Belirsizlikler, Gerçekler ve Fırsatlar” temasıyla gerçekleşen forumda, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy video konferans yoluyla katılımcılara seslendi. Özellikle, işgalci Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırıları ve işgal girişimiyle dünyada yaşanan gıda sorunu kapsamında açıklamalarda bulunan Zelenskıy, tahıl koridorunun oluşturulması hususunda Türkiye’ye teşekkür etti.

ZELENSKIY, TRT WORLD FORUM’DA TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR ETTİ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy’ın forum kapsamında yaptığı açıklamalardan satır başları:

Ukrayna barış formülü, her bir devlete ve lidere, bu belirli devletin ve bu liderin kararlılığının işe yarayabileceği yönü seçmesine izin verecek şekilde oluşturulmuştur. Böylece adım adım ihtiyacımız olan güvenlik mimarisine ulaşıyoruz.

Ukrayna’nın barış formülü açıktır. Radyasyon ve nükleer güvenliği garanti etmek. Gıda güvenliğini garanti altına almak. Enerji güvenliğini garanti etmek ve çılgın Rus füze terörünü durdurmak. Tüm mahkumların serbest bırakılmasını ve sınır dışı edilenlerin geri dönmesini garanti etmek.

13 milyon tondan fazla tarım ürünü ihraç ettik ve milyonlarca ton daha tedarik edebiliriz. Ukrayna limanlarının potansiyelinin sadece yüzde 50’si kullanılıyor. Rusya, çeşitli çekler icat ederek ihracat sürecini kasıtlı olarak yavaşlatıyor

Bu yılın temmuz ayından bu yana 13 milyon tondan fazla tarım ürününü 40 ülkeye ulaştırdık. Küresel pazar bunu hissetti. Gıda ürünlerimizi tüketen ülkeler de sosyal istikrarda bunu gördü. Bizim gücümüz budur; Ukrayna-Türkiye-Birleşmiş Milletler ortak çabalarımızla açlık tehdidini durduruyoruz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.