SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Diaspora

QHA - Kırım Haber Ajansı - Diaspora haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Diaspora haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Kırım Derneği Konya Şubesinden daha güçlü bir diaspora için birlik ve beraberlik vurgusu Haber

Kırım Derneği Konya Şubesinden daha güçlü bir diaspora için birlik ve beraberlik vurgusu

Kırım Derneği Konya Şubesinde, yaklaşan Yönetim Kurulu seçimlerini görüşmek üzere 5 Kasım 2024 tarihi saat 20.00'de dernek binasında toplantı düzenlendi. Toplantıya; Kırım Derneği Konya Şubesi Başkanı Mustafa Sırrı Demirel, Yönetim Kurulu üyeleri ve Konya'daki Kırım Tatar diasporasından kişiler katıldı. Kırım Derneği Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Çorabatır, toplantıya ilişkin Kırım Haber Ajansına bilgilendirme yaptı. KIRIMOĞLU VE MECLİSİN SAVAŞ ŞARTLARINDA GÖREVİNE KORKUSUZCA DEVAM EDEN ÜYELERİNE DESTEK Toplantıda; yıl boyunca şubenin gerçekleştirdiği faaliyetler, işgalci Rusya'nın Ukrayna'daki topyekun saldırısındaki son gelişmeler ve devam eden savaş ile Kırım Tatar halkının millî lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Tatar Milli Meclisinin yürüttüğü mücadele gündeme geldi. Yönetim Kurulu Üyesi Çorabatır, bu hususta QHA'ya verdiği demeçte, "Yaklaşan seçimler için Konya Şubesi demokratik süreci işletmeye başladı. Yıl içerisinde yapılan faaliyetler değerlendirilerek, Ukrayna'da bulunan Kırım Tatar Milli Meclisine tam bağlılık tekrarlandı. Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'na ve Meclisin savaş şartlarında görevine korkusuzca devam eden üyelerine destek verildi" ifadelerini kullandı. DAHA GÜÇLÜ BİR KIRIM TATAR DİASPORASI İÇİN BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU Farklı meslek gruplarından kişilere faaliyetlere sürekli katılım ve destek çağrısının yapıldığını belirten Çorabatır, toplantıda Türkiye'deki Kırım Tatar diasporasının çok daha aktif çalışmalara imza atması gerektiği yönünde fikir birliğine varıldığını belirtti. Kırım'ın Rus işgalinden kurtarılması için Ukrayna'nın verdiği mücadelenin önemine vurgu yapılan istişare toplantısı hakkında Kırım Derneği Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Çorabatır şöyle konuştu: "Ukrayna Savaşı'nda Kırım'ın işgalden kurtarılması için Ukrayna devletinin haklı mücadelesinin yanında yer aldığımızı belirttik. Yeni yönetimin geçmişte yaşanan çatışmalardan uzak daha güçlü ve daha demokratik bir yapıyla kurulması için yeni kanlara ihtiyacı olduğu, gençlerin katılımının desteklendiği ifade edildi. Daha güçlü bir Kırım Tatar Diasporası için birlik ve beraberlik vurgusuyla toplantı sona erdi. Şube Başkanı Mustafa Sırrı Demirel de tüm bu hususlara destek olunması için çağrı yaptı. Ukrayna'ya diasporadan destek ziyaretleri için peyderpey gruplar halinde Kırım Tatar iş adamlarının götürülmesi konusu istişare edildi."

Türkiye Yüzyılında I. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu gerçekleştirildi Haber

Türkiye Yüzyılında I. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu gerçekleştirildi

Türkiye'nin Erzincan şehrinde, 14-16 Ekim 2024 tarihleri arasında Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın iş birliğiyle "Türkiye Yüzyılında I. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu" gerçekleştirildi. Sempozyum kapsamında dünyanın dört bir yanındaki Türk diasporası temsilcileri, ortak hedefler doğrultusunda bir araya geldi. İki gün süren sempozyumda göç, medya, diplomasi, sivil toplum kuruluşları, lobicilik, yumuşak güç, İslamofobi, tarih, kültür, sanat, eğitim, diaspora, ticaret, uluslararası ilişkiler, ekonomi, ilahiyat ve hukuk gibi çeşitli konular ele alındı. Sempozyumun resmi internet sayfasında paylaşılan bilgilendirmede "Türk diasporasının aktif temsilcileri, uzmanlar ve aydınların fikirleri ile sahadan gelecek veriler ışığında öncelikle sorunların tespiti yapılarak, akabinde çözüm yollarının neler olabileceği tartışılacaktır. Böylece ortaya çıkacak somut çıktılar hem Türk diasporasını güçlendirmeye katkı sunacak hem de alana uluslararası çapta zengin bir literatür kazandıracaktır. Sempozyumdaki bildiri ve raporlar kitap olarak yayımlanacaktır." ifadelerine yer verildi. KTMM ÜYESİ GAYANA YÜKSEL DE SEMPOZYUMDAYDI Kırım Tatar Milli Meclis (KTMM) Üyesi, Şefika Gaspıralı Uluslararası Kadın Birliği Başkanı, İstanbul Üniversitesi ve Tavriya Milli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gayana Yüksel de Erzincan'da düzenlenen sempozyuma katılım sağladı. Yüksel, gerçekleşen sempozyum hakkında yaptığı paylaşımda "14-16 Ekim 2024 tarihleri arasında Erzincan'da gerçekleştirilen Birinci Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu sona erdi. Sempozyum, 33 ülkeden ve 5 kıtadan katılımcıları bir araya getirdi. Türk dünyasının 6+1 ülke, 13 özerk bölge ve 60 devletsiz millette yaşayan yaklaşık 250 milyon insandan oluştuğu düşünülmektedir. Türk halklarının yaklaşık 30 milyon diasporası bulunmaktadır. Kırım Tatar aktivist İsmail Bey Gaspıralı'nın “Dilde, fikirde, işte birlik” sözleri bugün de geçerliliğini korumaktadır. Kırım Tatarları, 2014'te Kırım'ın işgali ve 2022'de Rusya'nın Ukrayna'yı topyekûn işgal girişimi sonucunda yaşanan gizli göç hakkında konuştu." açıklamasında bulundu.

Kırım Tatar diaspora temsilcileri katliamın yaşandığı Buça ve İrpin’de Haber

Kırım Tatar diaspora temsilcileri katliamın yaşandığı Buça ve İrpin’de

Romanya ve Türkiye'deki Kırım Tatar diaspora temsilcileri Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya destek ziyareti gerçekleştiriyor. Ukrayna'da yetkililerle bir dizi görüşme yapan Kırım Tatar diaspora temsilcileri 10 Ekim 2024 tarihinde işgalci Rusya'nın katliam gerçekleştirdiği Buça ve İrpin kentlerini ziyaret etti. Kırım Tatar Millî Meclisi (KTMM) başkanlığında Ukrayna'da bulunan heyet, Rus katliamının vahşet dolu izlerini yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Ziyarette; KTMM Başkanı Refat Çubarov, KTMM üyeleri Eskender Bariyev, Riza Şevkiyev, Gayana Yüksel, Kırım Girişimi Koordinatörü Feliks Karayev, Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit, Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Recep Şen, Kırım Derneği Genel Başkan Yardımcısı İsmet Yüksel, Kırım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Gündemir ve Kırım Tatar Teşkilatları Platformuna bağlı kurumların temsilcileri yer aldı.  ???? Kırım Tatar diaspora temsilcileri katliamın yaşandığı Buça ve İrpin’de pic.twitter.com/iVFYfA1npl — QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) October 10, 2024 Heyet, İrpin'de yaşanılan Rus katliamını İrpin Belediye Başkanı Oleksandr Markuşin'den dinledi. Markuşin, işgalci Rus ordusu tarafından hedef alınan İrpin Kültür Evi'nin enkazı önündeki konuşmasında kent işgal altındayken binlerce kişinin katledildiğini belirtti. Öte yandan Buça'ya giden heyet, Buça Kent Konseyi Başkanı Dmıtro Gapçenko'dan da bilgi aldı. Ayrıca diaspora temsilcileri, Buça Katliamı'nda hayatını kaybeden Ukraynalılar için tasarlanan anıtın önünde kurbanları andı.  İŞGALCİ RUSYA'NIN İRPİN VE BUÇA'DAKİ SAVAŞ SUÇLARI İşgalci Rusya, Ukrayna'da topyekûn işgal girişimi ve saldırılara başladığı 24 Şubat 2022'den sonra Kıyiv bölgesindeki Buça ve İrpin şehirlerinde büyük katliamlara imza attı. Rus ordusu bölgede çocuk, kadın, yaşlı demeden binlerce kişiyi bir gecede acımasızca katletti. BUÇA KATLİAMI  İşgalci Rusya, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne yönelik başlattığı savaşı acımasızca devam ettirirken, 2 Nisan 2022'de Ukrayna’nın Buça kentinde katliama imza atmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in işgalci Rus ordusu hedeflediği savaşta vizyonunu sınırlandırırken 2 Nisan’da Buça kentinden geri çekilmişti. Geri çekilen işgalciler, Buça sakinlerini acımasızca katletmiş, savaş mağduru, savunmasız 410 sivili elleri arkadan bağlı bir şekilde öldürmüştü. Buça sakinleri 3 Nisan sabahı sokaklardaki cesetlerle karşılaşırken dünya basını kan donduran bu görüntüleri paylaşmış, dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Buça Katliamının ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) Rusya’nın soykırım yaptığını kaydetmişti. Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden ve Letonya, Estonya, Litvanya liderleri, İspanya ve akabinde Kanada da soykırımı kabul etmişti.

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Stefançuk: Kırım, Ukrayna’nın ayrılmaz parçasıdır! Haber

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Stefançuk: Kırım, Ukrayna’nın ayrılmaz parçasıdır!

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov başkanlığındaki Kırım Tatar heyeti ve Türkiye’deki Kırım Tatar diasporası temsilcileri, 9 Ekim 2024 tarihinde Ukrayna Parlamentosunu (Verkhovna Rada) ziyaret etti. Fotoğraf: Vadym Sarakhan Kırım Tatar halkının millî lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun da bulunduğu ziyarette; KTMM Başkanı Refat Çubarov, KTMM üyeleri Eskender Bariyev, Riza Şevkiyev, Gayana Yüksel, Kırım Tatar Teşkilatları Platformu ve Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit, Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Recep Şen, Kırım Derneği Genel Başkan Yardımcısı İsmet Yüksel, Kırım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Gündemir, Kırım Cephesi Girişimi Koordinatörü Feliks Karayev ve Kırım Tatar Teşkilatları Platformuna bağlı kurumların temsilcilerinin bulunduğu heyet yer aldı. Fotoğraf: Vadym Sarakhan Heyet, gerçekleştirdikleri ziyarette Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefançuk (Ruslan Stefanchuk), Kırım Tatar halkının millî lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası İlişkiler Grubu Eş Başkanı Ahtem Çiygöz ve Ukrayna Milletvekili Roman Grışçuk (Roman Hryshchuk) ile görüşmeler gerçekleştirildi. UKRAYNA PARLAMENTO BAŞKANI STEFANÇUK: BARIŞ FORMULÜ'NDE KIRIM TATAR HALKINA ÖZEL BİR AYRILDI Fotoğraf: Vadym Sarakhan Uluslararası Kırım Platformu Üçüncü Parlamenter Zirvesi arifesinde görüşen yetkililer, görüşmede Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve Kırım Tatar halkının haklarına duydukları saygıyı teyit etti. KTMM Başkanı Refat Çubarov, gerçekleştirdikleri ziyaretin esas amacının Türkiye, Ukrayna ve Kırım Tatar halklarının birleşmesi olduğunu vurguladı. Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefançuk, ziyaretçilere hitap ettiği konuşmasına, dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan Kırım Tatar diasporası temsilcilerinin Ukrayna’ya gerçekleştirdiği bu ziyareti Ukrayna’nın bağımsızlığına ve özgürlüğüne saygı olarak değerlendirdiğini ifade ederek başladı. Başkan Stefançuk, Ukrayna Parlamentosunun çalışmalarına devam ettiğini ve Kırım Tatar diaspora temsilcileriyle görüşerek ikili iş birliklerini güçlendirmek istediğini belirtti. Stefançuk, konuşmasına şu şekilde devam etti: Eğer izin verirseniz ben esas konudan başlamak istiyorum: Kırım, Ukrayna’nın ayrılmaz parçasıdır. Hem Ukrayna hem Kırım Tatar halkı, hep birlikte Ukrayna’nın ayrılmaz, bölünmez  halkının bir parçasıdır. Hepimiz Ukrayna halkına dahiliz. Hem Ukrayna hükûmeti hem de Ukrayna Parlamentosu Ukrayna’da yaşayan yerli halklara özel bir dikkat ayırıyor. Öncelikle şunu kaydetmem lazım; Kırım halkının özel statüsüne dair kaydedilen bütün gerekli kanunlar burada, Ukrayna Parlamentosunda kabul edildi. Ayrıca Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy tarafından bütün dünyaya teklif edilen Barış Formulü'nde Kırım Tatar halkına özel bir yer, özel bir dikkat ayrıldı. Aynı zamanda Stefançuk, Ukrayna Parlamentosunun yabancı ülkelerin hükûmetlerine ve parlamentolarına; 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü'nün Kırım Tatar halkına karşı bir soykırım eylemi olarak tanınması çağrısında bulunduğunu kaydetti. Stefançuk son olarak, 24 Ekim 2024 tarihinde Letonya'nın başkenti Riga’da gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kırım Platformu'nun Üçüncü Parlamenter Zirvesi’nde milletvekilleri ve temsilcilerle bir araya geleceğini belirtti.  

İzet Gdanov: Kırım’ın Rus işgalinden kurtarılması için birlikte çalışmalıyız Haber

İzet Gdanov: Kırım’ın Rus işgalinden kurtarılması için birlikte çalışmalıyız

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de bir dizi resmi görüşme gerçekleştiren Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov başkanlığındaki Kırım Tatar heyeti ve Türkiye’deki Kırım Tatar diasporası temsilcileri, 8 Ekim 2024 tarihinde Kıyiv’de faaliyet gösteren Kırım Evi Kültür Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Ukrayna ordusuna bağlı faaliyet gösteren Numan Çelebicihan Taburu Komutan Yardımcısı İzet Gdanov diaspora temsilcilerine seslendi.  İzet Gdanov: Kırım’ın Rus işgalinden kurtarılması için birlikte çalışmalıyız Rus saldırılarına karşı Ukrayna'nın ön cephesinde savaşan Kırım Tatar asker İzet Gdanov, Kırım Tatar diasporasına çabalarını birleştirmesi ve Ukrayna’da Kırım’ın Rus işgalinden kurtarılması için savaşan… pic.twitter.com/hI3u5rX7y4 — QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) October 10, 2024 "KIRIM’IN RUS İŞGALİNDEN KURTARILMASI İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ" Kırım Tatar Taburunun Komutanı olarak diaspora temsilcilerine bir görev vermek istediğini kaydeden Gdanov, “Göreviniz Türkiye ve Romanya’daki büyük Kırım Tatar diasporasını birleştirerek  burada savaşan Kırım Tatarlarına yardım etmektir. Böylece sizin yardımlarınızla biz vatan Kırım’a dönebileceğiz.” dedi. Öncelikle diasporanın Rus propagandasına karşı koymak için enformasyon politikasını güçlendirmesi gerektiğine dikkat çeken Gdanov, “İşgalci Rusya’nın propagandası çok iyi çalışıyor ve dünyada kendi çıkarlarını yansıtan bilgileri yayıyor. Bu yüzden burada ziyaret sırasında gördüklerinizi, işgalcilerin işlediği savaş suçlarını ülkelerinizdeki insanlara duyurmanız gerekiyor. Çabalarımızı birleştirmeye davet ediyoruz çünkü silah, mühimmat dışında askerlerimizin tedavisi, rehabilitasyonu ve diğer birçok alanda desteğe ihtiyacımız var. Şu an Ukrayna ordusunda savaşan, Ukrayna’da yaşayan Kırım Tatarları ve ataları uzun yıllar önce baskılar nedeniyle Kırım’ı terk etmek zorunda kalan, bu yüzden şu an başka ülkede yaşayan Kırım Tatarları birleşmeliyiz ve Kırım’ın Rus işgalinden kurtarılması için birlikte çalışmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Kırım Tatar aktivist Leniye İbrahimova'dan QHA'ya özel açıklamalar Haber

Kırım Tatar aktivist Leniye İbrahimova'dan QHA'ya özel açıklamalar

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de bir dizi resmi görüşme gerçekleştirmek için Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov başkanlığındaki Kırım Tatar heyeti ve Türkiye’deki Kırım Tatar diasporası temsilcileri, 8 Ekim 2024 tarihinde Kırım Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Temsilciliği ve Kırım Evi Kültür Merkezi’ni ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette heyeti karşılayan isimlerden Kırım Tatar tasarımcı ve aktivist Leniye İbrahimova Kırım Haber Ajansına (QHA) açıklamalarda bulundu. Kırım Tatar kıyafet tasarımlarını festivallerde tanıtan, Kırım Tatar sanatçı, tasarımcı ve sivil aktivist Leniye İbrahimova, gittiği bir festivalde yaşadığı olayı QHA'ya anlattı. Sanatçı, katıldığı festivalde kendisinin Kırım Tatarı olduğu öğrenildiğinde karşılaştığı tepkiyi şu ifadelerle aktardı: Kırım Tatarı olduğumuzu öğrendikten sonra bize şunu söylediler: “Siz Russunuz , sizin Rusya’yla ve Rus halkıyla bağlantınız var.” Benim tepkimi bir düşünün. Tabii ki bu sözlere çok tepkiliydim. Maalesef işgal ve ilhakın ne olduğunu bilmeyen, görmeyen insanlara Kırım’daki durumu, Kırım’ın işgal edildiğini anlatmak çok zordu. Bana oradaki bir polis gelip sordu: “Kırım Rusya’nın parçası mı?” Onlara hayır dedim. Esas cevabım ise şu oldu: “İnsanın evi veya arabası var. Eğer komşusu veya herhangi biri ondan arabayı çalıyorsa, o eşya çalan insanın oluyor mu?” 132 KIRIM TATAR SİYASİ TUTSAK RUS ESARETİNDE! Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Temsilciliği (Kırım Temsilciliği), Rus işgali altındaki Kırım’da Kremlin kontrolündeki sözde yönetim tarafından yasa dışı olarak alıkonulan siyasi tutsakların sayısının 218 olduğunu bildirdi. Kırım Temsilciliği, 8 Ekim 2024 tarihinde yayımladığı açıklamada, 7 Ekim 2024 tarihi itibarıyla işgalcilerin Kırım’da 218 kişiyi haksız yere alıkoyduğunu, bunların 132’sinin Kırım Tatarı olduğunu aktardı. İşgalcilerce haksız yere alıkonulan Kırımlılardan 151’inin (97’si Kırım Tatarı) mahkûm edildiğini, 43’ünün (28’i Kırım Tatarı) tutuklu yargılandığını ve 26’sının (7'si Kırım Tatarı) ise bir açıklama yapılmadan alıkonulduğu belirtildi.

Kırım Tatar diaspora temsilcisi Çorabatır: Rusya SSCB gibi parça parça olacak Haber

Kırım Tatar diaspora temsilcisi Çorabatır: Rusya SSCB gibi parça parça olacak

Kırım Derneği Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Çorabatır, 8 Ekim 2024 tarihinde Türkiye’den Ukrayna’ya giden Kırım Tatar diaspora temsilcileri ile gerçekleştirdiği ziyaretlerde savaş sürdüren bir ülkede şahit olduklarını, savaşı yerinde yaşananları, gözlemlerini ve analizlerini Kırım Haber Ajansına (QHA) aktardı. Konuşmasına ailesinin Kırım Bahçesaray’dan göçtüğünü belirterek başlayan Hamza Çorabatır, Ukrayna’da yoğun bir Kırım Tatar nüfusu ve Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) üyelerinin bulunduğunu belirtti. Bu nedenle de sabah heyetle birlikte ziyaretlerini gerçekleştirirken duydukları siren seslerinden korkmadığını, kendini tehlikede hissetmediğini ifade etti. RUSYA’NIN KARŞISINDA DAHA GÜÇLÜ BİR UKRAYNA VAR Savaşı yerinde aktaran Çorabatır, Ukrayna halkının savaşa alıştığını ve tehlikenin hâlâ devam ettiğini belirtti. Rusya’nın hamlelerinin Ukrayna’yı güçlendirdiğini belirten Çorabatır, şu ifadeleri kullandı: Rusya ortada. Acımayan bir Rus var. Ama karşısında daha güçlü bir Ukrayna görünüyor. Daha güçlü bir ordu, savunma sistemleri buraya gelip gitmenin daha rahat olmasını sağlıyor. RUSYA KÜÇÜK BİR DEVLETÇİK OLARAK KALACAK Hamza Çorabatır, 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana devam eden Ukrayna Rusya Savaşı hakkındaki düşüncelerini de aktardı. Çorabatır, savaşı başlatan Rusya’nın büyük bir bataklığa girmiş olduğu düşüncesinde olduğunu vurguladı. Rusya’nın kaybedeceğini düşünen Çorabatır, “Rusya’nın dağılacağını, Sovyetler gibi parça parça olacağını, kalırsa küçük bir devletçik olarak kalacağını tahmin ediyorum. Hâlâ öyle olacağını düşünüyorum.” ifadeleriyle düşüncelerini aktardı. Rusya’nın güçlü bir Ukrayna oluşturduğunu ifade eden Çorabatır, Rusya’nın saldırılarıyla Ukrayna halkının mücadelesinin ve kahramanlığının perçinlendiğini vurguladı. Çorabatır, kahraman bir Ukrayna’nın Rusya’nın sonu olacağının altını çizdi. Son olarak Çorabatır, savaşın sürdüğü ve Ukrayna’nın mücadele verdiği bu dönemde hem Ukrayna halkına hem de Ukrayna’da yaşayan Kırım Tatarlarına destek olmayı görev bildiğini aktardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.