SON DAKİKA
Hava Durumu

Anife Kurtseitova: Kırım Ailesi’nin amacı, kültürümüzü korumak ve her fırsatta tanıtmak

Kastamonu 23. Geleneksel Türk Dünyası Günleri kapsamında sahne alan "Kırım Ailesi" eşsiz performansıyla göz doldurdu. QHA’ya konuşan Kırım Ailesi'nin kurucusu Anife Kurtseitova, amaçlarının Kırım Tatar kültürünü korumak ve her fırsatta tanıtmak olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2023 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2023 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Anife Kurtseitova: Kırım Ailesi’nin amacı, kültürümüzü korumak ve her fırsatta tanıtmak

Kastamonu’da 9-11 Haziran 2023 tarihlerinde düzenlenen 23. Geleneksel Türk Dünyası Günleri etkinliklerinde; (Rusya'nın 2014'te Kırım'ı işgali sonrası Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de faaliyet göstermeye başlayan ve Rusya’nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’ya karşı açtığı savaşta evlerini terk etmek zorunda kalarak Türkiye'ye sığınan) Kırım Ailesi Merkezinin öğrencileri Kırım Tatar çocuklar, eşsiz dans gösterileri ve şarkı performansıyla iki gün boyunca sahne aldı.

KIRIM AİLESİ, KASTAMONU’DA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Kırım Ailesi’nin genç üyeleri, sahnede göz dolduran performanslarıyla Kastamonu halkından tam puan aldı. İki gün boyunca sahne alan Kırım Ailesi’ne, Kastamonu halkı yoğun ilgi gösterdi.

ANİFE KURTSEİTOVA: KIRIM AİLESİ, BU PERFORMANSLARDA KIRIM TATAR KÜLTÜRÜNÜ TANITTI

Kırım Ailesi'nin kurucusu Anife Kurtseitova, 23. Geleneksel Türk Dünyası Günleri'nde bulunan Kırım Ailesi’nin performansına ilişkin Kırım Haber Ajansına özel açıklamada bulundu. Anife Kurtseitova, Kırım Ailesi hakkında, “İki gün boyunca performanslarını sergilediler. Kırım Ailesi, bu performanslarda Kırım Tatar kültürünü tanıttı. Kırım Tatar milli dansları, Kırım Tatar şarkıları ve Çanakkale Türküsünü seslendirdiler” diye konuştu.

KURTSEİTOVA: KIRIM AİLESİ’NİN AMACI, KENDİ KÜLTÜRÜNÜ KORUMAK VE HER FIRSATTA KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITMAK

Kurtseitova, hem Ukrayna hem Kırım’da yaşanan gelişmelerin motivasyonlarını etkilediğini vurgularken, “Moralimiz bozuk. Bir buçuk senedir savaş var. Bugünlerde Herson su altında kaldı. Ama bu etkinlik bizim çocuklarımız için büyük bir imkân” ifadelerini kullandı.

Kırım Ailesi’nin genç üyelerinin yaşadığı zorluklara da dikkat çeken Kurtseitova, “Çocuklar bu etkinlik sayesinde çok mutlu oldu. Çünkü 9 sene önce Kırım’ı, 1 buçuk sene önce de Ukrayna’yı terk ettiler” dedi. Çocukların, akrabalarından ve vatanından uzak olduğunu belirten Kurtseitova, “Kırım Ailesi’nin amacı, kendi kültürünü korumak ve her fırsatta kültürümüzü tanıtmak” dedi.

KASTAMONU’NUN KIRIM’A BENZERLİĞİ GÖZLERDEN KAÇMADI

Kırım Ailesi'nin kurucusu Anife Kurtseitova, gösterinin ardından Kastamonu şehrini gezme fırsatı bulduklarını ifade ederken, şehrin görünümünün Kırım’a benzediğinin altını çizdi.

KIRIM AİLESİ, ORGANİZASYONDA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Anife Kurtseitova Türk Dünyası Günleri etkinliklerini düzenleyen, Kastamonu Belediyesine ve organizasyonu yapanlara teşekkürlerini sundu. Kurtseitova, “Bir buçuk senedir bizi burada ağırlayan ve her şeye yardım eden Emine Erdoğan’a ve Göç İdaresine teşekkür ediyoruz” diyerek Türkiye’ye minnettarlığını ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.