SON DAKİKA
Hava Durumu

Camala’nın “QIRIM” adlı albümünün galası yapıldı

Kırım Tatar şarkıcı Camala’nın 14 eski Kırım Tatar Türküsünden oluşan “QIRIM” adlı albümü Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de tanıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2023 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2023 19:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Camala’nın “QIRIM” adlı albümünün galası yapıldı

2016 yılında düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması birincisi, Kırım Tatar kökenli Ukraynalı sanatçı Camala’nın “QIRIM” adlı yeni albümünün galası dün Kıyiv’de gerçekleşti. Ukrayna Ulusal Operası’nda gerçekleşen gala programında, Camala’ya Volodımır Sirenko şefliğindeki Ukrayna Ulusal Senfoni Orkestrası eşlik etti.

Camala’nın “QIRIM” adlı yeni albümünde 14 eski Kırım Tatar Türküsü yer alıyor. Kırım’ın farklı yerlerinden derlenen halk türküsünden oluşan albüm üzerindeki çalışmalara 80’den fazla müzisyen katıldı.

CAMALA'DAN HIDIRELLEZ'DE YENİ ALBÜM

Ukrayna Kültür ve Enformasyon Bakanlığından yapılan açıklamada, “5 Mayıs’ta Kırım Tatarlarının bahar bayramı olan Hıdırellez’i kutladığı gün Kırım Tatar kökenli Ukraynalı sanatçı Camala eski Kırım Tatar Türküsünden oluşan “QIRIM” albümünü tanıttı.” denildi.

"ALBÜMÜN ESERLERİNDE KIRIM'IN GÜCÜ DUYULACAK"

Konser başlamadan önce Ukrayna Kültür ve Enformasyon Bakanı Oleksandr Tkaçenko, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın albümün galasına katılanlara hitaben yazdığı mektubu okudu. Mektubunda Zelenskıy şu ifadelere yer verdi:

“Bugünden itibaren QIRIM albümünün eserlerinde Kırım’ın gücü duyulacak. İlk önce burada Kıyiv’de, sonra tüm Ukrayna’da ve daha sonra tüm dünya onu duyacak. Ve duyduğunda tüm dünya şunu bilsin: Biz döneceğiz! Acılara karşı duracağız ve meydan okurcasına savaşacağız. Kaybetmeyeceğimiz ve çocuklarımıza devredeceğimiz özgürlük, bizim için hak edilmiş bir ödül olacaktır.

Ve biz, ebeveynlerimiz ve bizden önceki nesiller hakkında saygıyla konuşma onuruna sahip olduğumuz gibi, çocuklarımız da hakkımızda aynı şekilde saygıyla konuşsun.

Kırım ve bütün Ukrayna serbest olacaklar! (Kırım ve tüm Ukrayna özgür olacak!)

Yaşasın Ukrayna!"

ALBÜMÜN DÜNYA GALASI LİVERPOOL’DE YAPILACAK

QIRIM albümünün dünya galası 11 Mayıs 2023’te EuroFestival kapsamında İngiltere’nin Liverpool şehrinde yapılacak. Liverpool’de Camala’ya BBC Filarmoni Orkestrası, eşlik edecek.

Camala’nın “QIRIM” adlı yeni albümü tüm çevrimiçi müzik platformlarında.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.