SON DAKİKA
Hava Durumu

Çubarov: Melitopol'un işgalden kurtuluşu, Kırım'ın kurtuluşu için bir ön koşul olacaktır

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) üyeleri, Rus işgali altında bulunan Melitopol kentinin Belediye Başkanı İvan Fedorov ile bir araya gelerek bölgenin işgalden kurtarıldıktan sonra uygulanmak ilk eylem planını görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2023 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2023 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çubarov: Melitopol'un işgalden kurtuluşu, Kırım'ın kurtuluşu için bir ön koşul olacaktır

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) üyeleri, dün geçici Rus işgali altında bulunan Melitopol kentinin Belediye Başkanı İvan Fedorov ile görüştü. Görüşmede Fedorov, KTMM üyelerine, Melitopol işgalden kurtarıldıktan sonraki ilk 30 gün için hazırladıkları öncelikli eylemler planını tanıttı.

KTMM Başkanı Refat Çubarov, dün KTMM’nin Kıyiv ofisinde Melitopol Belediye Başkanı İvan Fedorov’u kabul ettiklerini bildirdi. Görüşmeye KTMM Başkanı Refat Çubarov, Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimî Temsilcisi Tamila Taşeva, Ukrayna Devlet Mülkiyet Fonu Başkanı Rüstem Umerov, Ukrayna'nın Arap ve Müslüman Devletlerle Etkileşiminden Sorumlu İstişare Kurulu Sekreteri Snaver Seythalil, KTMM üyeleri Riza Şevkiyev katıldı.

Görüşmede, Fedorov’un Melitopol işgalden kurtarıldıktan sonraki ilk 30 gün için hazırladıkları öncelikli eylemler planını tanıttığını aktaran Refat Çubarov, “Tanıtım KTMM daveti üzerine yapıldı. Melitopol'ün işgalden kurtuluşunun ve yeniden entegrasyonunun başlamasının, Rus barbarlar tarafından işgal edilen Kırım'ın kurtuluşu için ön koşul olacağı bir gerçektir.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.