SON DAKİKA
Hava Durumu

Donetsk bölgesinde Rus işgal güçlerinin ikmal yolu imha edildi

Ukrayna'nın doğusunda Rus işgali altındaki Gorlivka ile Donetsk kentlerini birbirine bağlayan kara yolu üzerinde yer alan ve işgalci güçlerin önemli ikmal yolu olan köprünün patlatıldığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2023 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Donetsk bölgesinde Rus işgal güçlerinin ikmal yolu imha edildi

Rus işgali altında bulunan Donetsk bölgesinde, işgal güçlerinin lojistiği için büyük önem taşıyan bir köprü tahrip edildi. Ukrayna ordusunun köprüyü güdümlü JDAM bombası ile vurduğu öne sürüldü.

Ukrayna'nın doğusunda Rus işgali altındaki Gorlivka’yı Donetsk’e bağlayan köprüye saldırı gerçekleştirildiği bildirildi.

Ukraynalı gazeteci Denıs Kazanskıy, sosyal medya üzerinden köprünün görüntülerini paylaşarak, “Gorlivka ile Donetsk karayolundaki köprü biraz ‘yoruldu’. Bu, Avdiyivka’ya saldıran Rus birliklerinin lojistiğini zorlaştıracak” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Ukrayna ordusunun köprüyü JDAM güdümlü hava bombalarıyla vurduğunu ileri süren Ukraynalı gazeteci Yuriy Butusov, “Bu köprünün yıkılması işgalcilerin malzeme tedarik etme ve birliklerinin geri çekilme yolunu tıkadı" ifadelerini kullandı.

İŞGAL GÜÇLERİ AVDİYİVKA’DAKİ SALDIRILARI ARTIRDI

Rus işgal güçleri, son günlerde Avdiyivka bölgesindeki saldırıları artırdı. Rusya’nın bölgeye yaklaşık 2 bin asker ve çok sayıda askeri teçhizat sevk ettiği ayrıca sık sık saldırmak için hava araçları kullandığı bildirildi.  Avdiyivka Askeri İdaresi Başkanı Vitaliy Barabaş, kent yakınındaki çatışmaların üç gündür durmadığını, durumun gergin ancak kontrol altında olduğunu aktardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.