SON DAKİKA
Hava Durumu

Emine Ceppar: Kırım’da ifade özgürlüğüne açık saldırı!

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Rus işgali altındaki Kırım’da Kırım Tatar aktivist, yurttaş gazeteci Lütfiye Zudiyeva’nın alıkonulmasına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 19:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 19:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Emine Ceppar: Kırım’da ifade özgürlüğüne açık saldırı!

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcıs Emine Ceppar, Kırım Tatar aktivist, yurttaş gazeteci Lütfiye Zudiyeva’nın Rus işgalcilerce alıkonulmasını kınadı.

İşgalciler, bu sabah Canköy'de yaşayan Kırım Tatar aktivist, yurttaş gazeteci Lütfiye Zudiyeva’nın evine baskın gerçekleştirdi. Evde yapılan aramadan sonra işgal güçleri Zudiyeva’yı alıkoydu.

Rus işgalci yönetiminin Kırım’daki aktivistlere uyguladığı baskıları kınayan Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, “Kırım’da ifade özgürlüğüne açık saldırı! Rus işgal güçleri önde gelen Kırım Tatar aktivisti Lütfie Zudiyeva'yı alıkoydu. Dünyayı, Lütfie Zudiyeva’nın derhal serbest bırakılmasını talep ederek bu insan hakları ihlaline kararlılıkla tepki göstermeye çağırıyoruz!” açıklamasında bulundu.

İŞGALCİLER GERÇEKLERİ ANLATANLARA BASKI UYGULUYOR

Kırım Dayanışması sivil teşkilâtı aktivisti, insan hakları savunucusu ve yurttaş gazeteci Lütfiye Zudiyeva baskılara rağmen Rus işgali altında bulunan Kırım’da yaşanan gelişmeleri duyuran kişilerden biri. Zudiyeva daha önce Temmuz 2023’de, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Kırım Tatar aktivistler Asan Ahtemov ve Aziz Ahtemov’a destek vermek için mahkemeye gelen çok sayıda Kırım Tatarı ile birlikte alıkonulmuştu. İşgalci mahkeme söz konusu olay sonrasında Lütfiye Zudiyeva'yı 12 bin ruble para cezasına çarptırdı. Zudiyeva ayrıca 2019 yılında da bir sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek işgalciler tarafından alıkonulmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.