SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler Kırım Tatar aktivist ve yurttaş gazeteci Lütfiye Zudiyeva'yı alıkoydu

Rus işgal güçleri, sabah erken saatlerde Kırım Tatar aktivist ve yurttaş gazeteci Lütfiye Zudiyeva’nın evine baskın gerçekleştirdi. Evde yapılan arama sonrasında Zudiyeva işgalcilerce alıkonuldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler Kırım Tatar aktivist ve yurttaş gazeteci Lütfiye Zudiyeva'yı alıkoydu

Rus işgali altındaki Kırım’da Kırım Tatarlarına yönelik baskılar devam ediyor. İşgalciler, 22 Şubat 2024 Perşembe günü sabah saatlerinde Canköy'de yaşayan Kırım Tatar aktivist, yurttaş gazeteci Lütfiye Zudiyeva’nın evine baskın gerçekleştirdi. Evde yapılan aramadan sonra işgal güçleri Zudiyeva’yı alıkoydu.

Kırım Dayanışması sivil teşkilâtı tarafından yapılan açıklamada, Rus işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerinde Kırım Tatar aktivist, yurttaş gazeteci Lütfiye Zudiyeva’nın evine baskın yaptığını duyurdu. Rus işgal güçlerinin arama yapıldığı esnada avukatlara eve girmeye izin vermediği belirtildi. Arama bittikten sonra işgalciler Lutfiye Zudiyeva’yı alıkoyarak sözde Aşırılıkla Mücadele Merkezine götürdü.

Arama sırasında evdeki dizüstü bilgisayara, tüm cep telefonlarına ve flaş belleklere el koyulduğu aktarıldı.

İŞGALCİLER GERÇEKLERİ ANLATANLARA BASKI UYGULUYOR

Kırım Dayanışması sivil teşkilâtı aktivisti, insan hakları savunucusu ve yurttaş gazeteci Lütfiye Zudiyeva baskılara rağmen Rus işgali altında bulunan Kırım’da yaşanan gelişmeleri duyuran kişilerden biri. Zudiyeva daha önce Temmuz 2023’de, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Kırım Tatar aktivistler Asan Ahtemov ve Aziz Ahtemov’a destek vermek için mahkemeye gelen çok sayıda Kırım Tatarı ile birlikte alıkonulmuştu. İşgalci mahkeme söz konusu olay sonrasında Lütfiye Zudiyeva'yı 12 bin ruble para cezasına çarptırdı. Zudiyeva ayrıca 2019 yılında da bir sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek işgalciler tarafından alıkonulmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.