SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler, gasp ettikleri KTMM binasını bir müzik okuluna devretti

Rus işgalciler, Kırım’ı işgal ettikten sonra ele geçirilen, Ukrayna devletine ve Ukrayna vatandaşlarına ait mülkleri yağmalamaya devam ediyor. Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde yönetimi gasp ettiği Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) binasını 2 numaralı Akmescit Müzik Okuluna devretti.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2023 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2023 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler, gasp ettikleri KTMM binasını bir müzik okuluna devretti

Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde Parlamentosu, Mayıs 2023’te aralarında Akmescit’teki (Simferopol) Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) binası da dahil olmak üzere bir dizi bina ve şirketin “kamulaştırılması” kararını kabul etti. İşgalciler, 7 Eylül’de Akmescit’teki (Simferopol) KTMM binasını 2 numaralı Akmescit Müzik Okuluna devredildiğini duyurdu.

İŞGALCİLER, KTMM BİNASINI MÜZİK OKULUNA DEVRETTİ

Ukrayna'nın önde gelen basın kuruluşu Suspilne Haber Ajansına demeç veren KTMM Başkanı Refat Çubarov, “Artık bu bina ile ne yapacaklarını bilmiyorlar ve bildiğimiz kadarıyla onu geçici kullanım için Akmescit’teki 2 numaralı müzik okuluna devretmişler. Bundan önce, yaklaşık altı ay önce, yerel propaganda kanallarında binada evsizlererin yaşadığını görmüştüm. Kırım’a geri döndüğümüzde, başkasının malına, başkasının evine, başkasının arazisine el koyan veya yerleşen her kimse oradan kovulacaktır” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.