SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler, Kırım’da tahkimat inşaatı faaliyetlerini aktifleştirdi

Ukrayna'ya yapılan uluslararası askeri yardım bağlamında işgalciler, Kırım’da tahkimat inşaatı faaliyetlerini aktifleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler, Kırım’da tahkimat inşaatı faaliyetlerini aktifleştirdi

Rus işgal güçlerinin Kırım’da tahkimat inşaatı faaliyetlerini aktifleştirdiği bildirildi. İşgalciler tahkimatların inşaatını, Herson bölgesi ile Kırım arasındaki idari sınıra yakın kıyı şeridinde ve yarımadanın merkez bölgelerinde gerçekleştiriyor.

Rus işgali altındaki Kırım başta olmak üzere işgal altındaki Ukrayna topraklarında faaliyet gösteren “Ateş” isimli gizli direniş hareketi, 23 Nisan 2024 tarihinde yaptığı açıklamada şu ifadelerine yer verdi:

“Ateş ajanları, işgalcilerin Kırım genelinde tahkimat inşaatlarını yoğunlaştırmaya başladığını bildirdi. İlgili hareketliliği, Herson bölgesi ile idari sınırdaki kıyı şeridi yakınında ve yarımadanın merkezinde gözlemliyoruz."

İşgalcilerin yeni hendekleri kazdığı, eskileri güçlendirildiği ve lojistik tesislerinin korunmasını güçlendirildiği kaydedilen açıklamada, “Muhtemelen bu, müttefiklerin Ukrayna'ya yaptığı askeri ve mali yardımın arka planında gerçekleşiyor. ATACMS balistik füzelerinin hızlı bir şekilde Ukrayna’ya gönderilmesi ile ilgili haberler Rus yetkilileri çok endişelendirdi. Sonuçta bu füzeler, F-16 savaş uçakları ve diğer araçlar Kerç (Kırım) Köprüsü’nü yok edebilir, bu da cephedeki durumu kökten değiştirecektir." denildi.

ABD'DEN UKRAYNA’YA ATACMS DESTEĞİ

Ukarayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 22 Nisan 2024 tarihinde ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada ATACMS füzelerin Ukrayna’ya devredilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını aktardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.