SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler, Kırım'daki Arabat Dili'ne sivillerin girişini yasakladı!

Rusya tarafından işgal edilen Kırım Yarımadası'nda bulunan Arabat Dili'ne sivillerin girişi yasaklandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2023 18:46
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2023 09:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler, Kırım'daki Arabat Dili'ne sivillerin girişini yasakladı!

Rus işgalciler, 31 Temmuz 2023 tarihi saat 20.00’den itibaren Kırım Yarımadası'nda bulunan Arabat Dili’ne girişleri yasakladı. Rus propaganda basını, alınan kararın Rusya Federal Güvenlik Servisinin (FSB) tasarladığı bir önlem olduğunu dile getirdi. İşgalcilerin aldığı bu önlem ile Kerç Köprüsü'nü korumaya çalıştığı öne sürüldü.

İŞGALCİLERDEN KIRIM'DA ÖNLEM!

Kararın, Rus işgali altındaki Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov’un ekibi tarafından alındığı aktarıldı. Karar kapsamında sadece işgalcilere ait güvenlik güçlerinin bölgeye girebileceği belirtildi. İşgalci Rus yönetimi, alınan bu önlem ile yarımada üzerindeki askeri tesislerin hedef alınmasını engellemeye çalıştı.

UKRAYNA, KERÇ KÖPRÜSÜ'NÜ VURMAYA DEVAM EDECEĞİNİ AÇIKLADI

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, 24 Temmuz 2023'te CNN’e verdiği demeçte; Ukrayna ordusunun, Rusların lojistiğini aksatmak için gerekli durumda Rus işgali altındaki Kırım'daki askeri hedeflere ve onu Rusya anakarasına bağlayan Kerç Köprüsü'ne yönelik saldırılarını sürdüreceğini söyledi.

Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov, "Tüm bu hedefler resmi çünkü (onları vurmak) Rusların bizimle savaşma kabiliyetini azaltacak ve Ukraynalıların hayatını kurtarmaya yardım edecek... Düşmanın daha fazla cephanesi, yakıtı ve yiyeceği var. Erişimi kesmek için lojistik rotalarını bozmak gereken bir taktiktir. Dolayısıyla onlara karşı bu taktiği kullanacağız" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.