SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler Kırım Tatar siyasi tutsağa hücrede Kur’an-ı Kerim’i bulundurmaya izin vermiyor

İşgalciler, Kırım Tatar siyasi tutsak Abdülmecit Seytumerov’a hücrede Kur’an-ı Kerim’i bulundurmaya izin vermediğini öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2023 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2023 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler Kırım Tatar siyasi tutsağa hücrede Kur’an-ı Kerim’i bulundurmaya izin vermiyor

Rus işgalcileri alıkoydukları Kırım Tatarlarına hapishanelerinde de baskı uygulamaya sürdürüyor. İşgal altındaki Kırım’ın Akmescit (Simferopol) kentindeki 2 numaralı tutukevinde alıkonulan siyasi tutsak Abdülmecit Seytumerov’un hücrede Kur’an-ı Kerim bulundurmasına izin verilmiyor.

Kırım Dayanışması sivil teşkilatından yapılan açıklamada, Akmescit (Simferopol) kentindeki 2 numaralı tutukevi yönetiminin Kırım Tatar siyasi tutsak Abdülmecit Seytumerov’a Kur’an-ı Kerim’i hücrede bulundurmaya izin vermediğini duyurdu. Siyasi tutsakla görüşen avukat Emil Kurbedinov konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “24 yaşındaki siyasi tutsak Abdülmecit Seytumerov hücrede Arapça Kur’an-ı Kerim bulundurmak için izin almaya çalışıyor… Arapça Kur’an-ı Kerim konusunda sorunlar yaşanıyor; bazen izin veriyorlar, bazen vermiyorlar.” 

“MASUMİYETİNİ KANITLAMAYA KARARLI”

Avukat Seytumerov’un sağlık durumunun iyi olduğunu ve onun mahkeme sürecine hazırlandığını belirten avukat, “Mücadele etmeye ve bu saçma suçlamalara karşı masumiyetini kanıtlamaya kararlı." dedi.

KIRIM TATARLARINA BİR TOPLU BASKIN DAHA

Rus işgal güçleri 24 Ağustos 2023’te sabah saatlerinde, Kırım’ın Bahçesaray kentinde toplu baskın düzenledi. İşgalciler, Amethan Umerov, Seydamet Mustafayev, Ruslan Asanov, Abdulmecit Seytumerov, Eldar Yakubov, Remzi Nimetulayev olmak üzere 6 Kırım Tatarının evine sabahın erken saatlerinde düzenlediği baskın ile birlikte arama yaptı. Aramalardan sonra Kırım Tatarları, Rusya Federal Güvenlik Servisinin (FSB) Akmescit (Simferopol) ofisine götürüldü. Daha sonra işgalci mahkeme 6 Kırım Tatarı hakkında tutuklama kararı aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.