SON DAKİKA
Hava Durumu

Kamu Başdenetçisi Malkoç, Kırımoğlu ve KTMM heyetiyle görüştü

Kırım Tatar halkının millî lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, KTMM Başkanı Refat Çubarov ve KTMM üyelerinden oluşan heyet, Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 20:38
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 22:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kamu Başdenetçisi Malkoç, Kırımoğlu ve KTMM heyetiyle görüştü

Türkiye Kamu Denetçiliği Kurumu Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, 25 Mart 2024 tarihinde Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Dmıtro Lubinets'in daveti üzerine geldiği Ukrayna'da gerçekleştirdiği resmî ziyaretlerini bugün de sürdürdü.

Kamu Başdenetçisi Malkoç, Ukrayna ziyaretleri kapsamında 26 Mart 2024 tarihinde Kırım Tatar halkının millî lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, KTMM Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov ile KTMM Üyeleri Rıza Şevkiyev ile Abmecit Süleymanov'un yer aldığı heyetle görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede ayrıca Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi Dmıtro Lubinets, Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen, Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) Temsilcisi Elvin Kadırov ve Türkiye Kamu Denetçisi Sadettin Kalkan da yer aldı.

Toplantıda, Rus hapishanelerindeki Kırım Tatar siyasi tutsaklar başta olmak üzere güncel pek çok konu ele alındı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.