SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'da işbirlikçiler, işgalden sonra yargılanacak

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, Kırım'da işgalci Rusya ile işbirliği yapan kişilerin yargılanacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2023 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2023 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'da işbirlikçiler, işgalden sonra yargılanacak

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, 16 Temmuz 2023 tarihinde Newsweek dergisine verdiği demeçte, Kırım'daki işbirlikçilerin yargılanacağını dile getirdi. Taşeva, Ruslarla işbirliği yapan yaklaşık 10 bin kişinin adalete teslim edileceğini söyledi. Tamila Taşeva, birçok işbirlikçinin Ukrayna Silahlı Kuvvetleri yarımadaya girmeden önce Kırım'dan kaçacağını öne sürdü. Taşeva, Ukrayna'nın Kırım'daki vatandaşlarıyla iletişim kurduğunu ve onları işgalcilerle işbirliği yapmamak için mümkünse yarımadayı terk etmeye çağırdığını söyledi.

TAMİLA TAŞEVA: RUSLARIN YASA DIŞI İŞGALİNE VE İŞLENEN SAVAŞ SUÇLARINA KATILIRSANIZ, HESAP VERECEKSİNİZ

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, "Ama kalırsanız ve Rusların yasa dışı işgaline ve işlenen savaş suçlarına katılırsanız, hesap vereceksiniz. Bu kolay bir süreç olmayacak. Bu yüzden şimdiden gelecek için yasal çerçeveyi geliştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

RUSLARLA İŞBİRLİĞİ YAPMAYAN UKRAYNALILAR İŞGAL MAĞDURU SAYILACAK

İşgal altında bulunan ve Ruslarla işbirliği yapmayan Ukrayna vatandaşlarının işgal mağduru sayılacağını belirten Taşeva, Ukrayna'nın onların haklarını korumak için her şeyi yapacağını kaydetti. Kırım Daimi Temsilcisi, "Ayrıca hafifletici nedenler de olabilir. Birçoğu Rus propagandasının, yıldırma ve tehditlerinin, Rus hukuk sisteminin ve hatta Rus kültürünün ve dilinin kurbanlarıydı. Tüm bunların dikkate alınması gerekiyor" dedi.

TAŞEVA, ADALET TALEBİNİ KARŞILAYACAKLARINI SÖYLEDİ

Tamila Taşeva, “Sivillere yönelik zulme öncülük eden veya katılanlara, şehirlerimizi yağmalayanlara, Kırım Tatarları gibi azınlıklara saldıranlara karşı büyük bir adalet talebi var ve bu talebi karşılamamız gerekiyor” açıklamasını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.