SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Temsilciliği: Ukrayna, Ervin İbragimov’u kaçıranları cezalandırmak için her türlü çabayı gösterecektir!

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Temsilciliği, Ervin İbragimov’un kaçırılmasının yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Ukrayna işgalcilerin tüm suçlarını hatırlıyor!” ifadelerine yer verdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2023 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2023 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Temsilciliği: Ukrayna, Ervin İbragimov’u kaçıranları cezalandırmak için her türlü çabayı gösterecektir!

Rus işgali altındaki Kırım’da, tam 7 yıl önce Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu ve Bahçesaray Kırım Tatar Bölge Meclisi üyesi, 31 yaşındaki Ervin İbragimov, evinin önünden işgal güçleri tarafından kaçırıldı. Kaçırıldığı günden bu yana Ervin İbragimov’dan hiçbir haber alınamadı. 

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Temsilciliği, Ervin İbragimov’un kaçırılmasının yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “7 yıldır ailesi, yakınları, arkadaşları, meslektaşları dahil hiçkimse Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu ve Bahçesaray Kırım Tatar Bölge Meclisi üyesi Ervin İbragimov’un bulunduğu yeri bilmiyor.” ifadelerine yer verildi.

“UKRAYNA, ERVİN İBRAGİMOV’UN KAÇIRILMASINA KARIŞANLARI CEZALANDIRMAK İÇİN HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERECEKTİR”

Açıklamada, Kırım’ın sözde yönetiminin başlattığı soruşturmanın bir sonuç vermediğine dikkat çekilerek, “Geçici olarak işgal altında bulunan Kırım’da işgalci Rus idareleri tarafından işlenen suçların uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve insanlığa karşı suç olarak sınıflandırıldığını hatırlatıyoruz. Kırım işgalden kurtarıldıktan sonra, Ukrayna, Ervin İbragimov’un kaçırılmasını soruşturmak ve suçluları cezalandırmak için her türlü çabayı gösterecektir. Ukrayna işgalcilerin tüm suçlarını hatırlıyor!” denildi.

ERVİN İBRAGİMOV’A NE OLDU?

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Bahçesaray şehrinde bundan 7 yıl önce, 24 Mayıs 2016 günü akşam saatlerinde, Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Yönetim Kurulu ve Bahçesaray Kırım Tatar Bölge Meclisi üyesi 31 yaşındaki Ervin İbragimov evinin yakınlarında kaçırıldı. Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu Üyesi Ervin İbragimov’un arabası, 25 Mayıs 2016 sabah saatlerinde Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Bahçesaray şehrindeki evinin yakınlarında kapıları açık bir şekilde bulundu.

Olayın gerçekleştirildiği yerin yakınında bulunan güvenlik kameraları, Ervin İbragimov’un trafik polisi üniforması giyen kişiler tarafından kaçırıldığını kaydetti. O günden beri Ervin İbragimov hakkında hiçbir şey bilinmiyor. İbragimov’un kaçırılmasının sebepleri de bilinmiyor. İşgalci yönetimin sahte soruşturması hiçbir sonuç vermedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.