SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımlılar, işgalci Rusya'nın emperyalist arzularının kurbanı oluyor

İşgalci Rusya, Kırım sakinlerinin Rus ordusuna katılmasını sağlamak adına çeşitli propaganda faaliyetlerine başvurmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2024 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2024 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımlılar, işgalci Rusya'nın emperyalist arzularının kurbanı oluyor

Yayılmacı politikaları neticesinde 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna'ya yönelik başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimi sonrasında cephede büyük kayıplar veren Rusya, asker açığını kapatmak için farklı yollara başvuruyor. 2014 yılında bu yana Rus işgali altında olan Kırım’da, sözde yönetimin üniversite öğrencileri arasında Rus ordusunun propagandasını yürüterek gençleri insansız hava araçları (İHA) operatörlüğüne teşvik ettiği bildirildi.

Ukrayna Ulusal Direniş Merkezinden yapılan açıklamada, işgalcilerin üniversite öğrencilerini FPV drone kullanım kurslarına yazılmaya teşvik ettiği aktarılırken eğitimin Akyar (Sivastopol) yakınında bulunan bir poligonda gerçekleştiği kaydedildi.

"RUSYA, ULUSLARARASI HUKUKU İHLAL EDİYOR"

Açıklamada, kursları tamamlayan öğrencilere Rus ordusu ile sözleşmeli askerlik anlaşması imzalamaları yönünde teklif götürüldüğü vurgulanırken, “Bu şekilde Ruslar bir kez daha, köleleştirdiği halkları kullanarak kendi emperyal arzularını hayata geçirmeye çalışıyor ve işgal altındaki bölgelerde yaşayan halkın işgal ordusuna alınmasını yasaklayan uluslararası hukuku ihlal ediyor.” ifadelerine yer verildi.

Kırımlıları, yerel halka ilgili kursları ve işgalcilerin bu tür girişimlerini görmezden gelmeye davet eden Ukrayna Ulusal Direniş Merkezi, “Kremlin'in hırslarının hayatınızı mahvetmesine izin vermeyin!” çağrısında bulundu.

RUSYA, KIRIM'DA CAMİLERİ PROPAGANDA MALZEMESİ HALİNE GETİRİYOR!

Bilindiği üzere Kırım’ın Kremlin kontrolündeki kukla yönetimi yarımadada yaşayan Kırım Tatarlarının işgalci Rus ordusuna katılmasını sağlamak için çeşitli propaganda faaliyetleri yürütüyor. Kırım’ın Kremlin kontrolündeki kukla müftüsü Emirali Ablayev’in yardımı ile işgalci yönetim Kırım’daki camilerde propaganda faaliyetleri yürütüyor ve genç Kırım Tatarların Rus ordusuna katılmalarını teşvik ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.