SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalcilerden Kırım'da şeytani plan: Rus ordusuna asker devşirmek için camileri kullanacaklar!

Rus işgali altındaki Kırım’ın sözde yönetimi, yarımadada yaşayan Kırım Tatarlarının, Rus ordusuna katılmasını sağlamak amacıyla yoğun propaganda faaliyeti yürütüyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2024 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2024 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalcilerden Kırım'da şeytani plan: Rus ordusuna asker devşirmek için camileri kullanacaklar!

Kırım’ın Kremlin kontrolündeki kukla yönetimi yarımadada yaşayan Kırım Tatarlarının işgalci Rus ordusuna katılmasını sağlamak için çeşitli propaganda faaliyetleri yürütüyor. Rus işgali altındaki Kırım’ın sözde Parlamento Başkanı Vladimir Konstantinov ve Kırım’ın Kremlin kontrolündeki kukla müftüsü Emirali Ablayev arasında 4 Ocak 2024 tarihinde bu konunun ele alındığı bir görüşme yapıldığı öğrenildi.

RUSYA, KIRIM'DA CAMİLERİ PROPAGANDA MALZEMESİ HALİNE GETİRİYOR!

Görüşmeye, Kırım’ın sözde Parlamento Başkan Yardımcısı, işbirlikçi Edip Gafarov da katıldı. Edinilen bilgilere göre işbirlikçiler, Ukrayna vatandaşı olan Kırım Tatarlarının işgalci Rus ordusuna katılması için tedbir alınmasını masaya yatırdı. Görüşme sonucunda taraflar aşağıda yer alan konularda mutabakata vardı:

-Her Cuma günü Kırım’daki camilerde, Kırım Tatarlarını Rus ordusunda sözleşmeli hizmete teşvik edecek propaganda kampanyaları yürütmek;

Çok sayıda Kırım Tatarının Rusya tarafında çatışmalara katılmaya istekli olduğu izlenimini yaratmak için Rusya Federasyonu'nun propaganda medyasında ve Telegram kanallarında bazı önlemler almak;

Kırım’daki camilerin yakınlarında Rus ordusundaki sözleşmeli askerlik hizmetinin propagandasını yapan ve Kırım Tatar dilinde hazırlanan broşürlerin dağıtılması için düzenli önlemler almak (Broşürlerde Rus ordusundaki sözleşmeli askerlik yapanların aylık 250 bin ruble maaş aldığını ve sağlık, emeklilik, barınma gibi ek sosyal desteklere vurgu yapılıyor).

İŞBİRLİKÇİLER, RUS PROPAGANDASI İÇİN YENİ ÖRGÜT KURUYOR: RUSYA-KIRIM TATAR DOSTLUĞU

Ayrıca görüşmede işbirlikçiler, "Rusya-Kırım Tatar Dostluğu" adında bir örgütün oluşturulması ve geliştirilmesi için ödenek tahsisine ilişkin karar üzerinde anlaşmaya vardı. Söz konusu örgütün ana görevi, sözde "Rus Barışı" fikrine insanları yönlendirmek amacıyla, işgal altındaki Kırım’da yaşayan genç Kırım Tatar nüfusu üzerine bilgi ve psikolojik etki yapmaktır.

Bunun dışında işgal altındaki Kırım’da yaşayan Kırım Tatarlarının iş bulmak amacıyla kullandıkları Telegram kanallarında Aralık 2023’ten itibaren yoğun bir şekilde Rus ordusundaki sözleşmeli askerlik ile ilgili ilanların paylaşılmaya başlandığı biliniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.