SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM Başkanı Çubarov, Rusya'nın yasa dışı seçimlerine tepki gösterdi!

KTMM Başkanı Refat Çubarov, Rusya'nın yasa dışı olarak işgal altındaki topraklarda gerçekleştirdiği seçimlere tepki gösterdi. Çubarov, Ukraynalı politikacıların yalnızca Putin rejimine karşı savaş açan, Rus vatandaşları arasında gönüllü askeri birimler oluşturan ve sağlayan Rus muhalefetinin temsilcileriyle etkileşime girmesi gerektiğine işaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM Başkanı Çubarov, Rusya'nın yasa dışı seçimlerine tepki gösterdi!

Rusya, 15 ile 17 Mart tarihleri arasında, Ukrayna'nın işgal altındaki topraklarında seçimleri hayata geçirdi. KTMM Başkanı Refat Çubarov, Rusya'nın yasa dışı olarak işgal altındaki topraklarda gerçekleştirdiği seçimlere tepki gösterdi. Çubarov, Ukraynalı politikacıların yalnızca Putin rejimine karşı savaş açan, Rus vatandaşları arasında gönüllü askeri birimler oluşturan ve sağlayan Rus muhalefetinin temsilcileriyle etkileşime girmesi gerektiğine işaret etti.

KTMM Başkanı Çubarov yapılan yasa dışı seçimlere ilişkin, "Rusya'daki "seçimlere" olan ilgim, Ukraynalı politikacıların sürgündeki Rus liberal muhalefet figürleriyle gelecekteki etkileşiminin uygunluğunu anlama arzumla açıklanıyor. Ancak bazılarına "seçimlere" katılmaya yönelik çağrı ve eylemlerinin zararlı olduğunu anlatmaya yönelik tüm çabalarım sonuç vermedi. Aynı zamanda benim iddiam, Ukrayna'nın Rus birlikleri tarafından işgal edilen topraklarında da yapılan "seçimlere" katılmanın (oylamaların hangi amaçla yapıldığına bakılmaksızın) savaşın meşrulaştırılması olduğudur. 2014 yılında Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yaptığı karşılaşmada muhataplarım beni dikkate almadı. Sonuç yerine Ilya Ponomaryev'den (Rus muhalif) ayrıntılı olarak alıntı yapacağım. 'Ukraynalı politikacılar yalnızca Putin rejimine savaş açmış, Rusların gönüllü askeri birimlerini yaratan ve sağlayan Rus muhalefetinin temsilcileriyle etkileşime odaklanmalı". Başka iyi Rus yok... Boşver..." açıklamasını yaptı.

RUSYA, İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLARDA YASA DIŞI SEÇİM YAPTI

15-17 Mart tarihleri ​​arasında Rusya Federasyonu ve Ukrayna'nın işgal altındaki topraklarında yasa dışı seçimler yapıldı. Elde edilen sonuçlara göre bu etkinliğe katılanların yüzde 87'sinden fazlasının Vladimir Putin'e destek verdiği görülüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.