SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM Başkanı Çubarov, Ukrayna Savunma Bakanı olan Rüstem Umerov'u kutladı

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Rüstem Umerov’u yeni göreviyle ilgili tebrik ederek, "Muazzam bir sorumluluk gerektiren yüksek güven" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2023 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2023 21:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM Başkanı Çubarov, Ukrayna Savunma Bakanı olan Rüstem Umerov'u kutladı

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna Savunma Bakanı olarak atanan Rüstem Umerov'u tebrik etti.

KTMM Başkanı Çubarov sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "338 ‘evet’ oyu. Muazzam bir sorumluluk gerektiren yüksek güven. Ukrayna toplumunu tebrik ederiz, tebrikler Rüstem Umerov! Emin adımlarla ilerliyoruz. İleride Kırım'ın ve Ukrayna'nın işgal altındaki diğer tüm bölgelerinin kurtuluşu var. Yaşasın Ukrayna!" ifadelerini kullandı.

UKRAYNA PARLAMENTOSUNDAN RÜSTEM UMEROV'UN SAVUNMA BAKANLIĞINA TAM DESTEK

Ukrayna Parlamentosu (Verhovna Rada), bugün Rüstem Umerov'un Ukrayna Savunma Bakanı olarak atanmasını destekledi. Rüstem Umerov’un Savunma Bakanı görevine atanması için 338 milletvekili “evet” oyu kullandı. Oylamada, bir kişi "çekimser" kalırken, "hayır" oyu kullanan herhangi bir milletvekili olmadı.

RÜSTEM UMEROV KİMDİR?

Rüstem Umerov'un ailesi, 18 Mayıs 1944'te tüm Kırım Tatar halkıyla beraber Kırım'dan Sovyet diktatörü Stalin'in emriyle sürgün edildi. Bu vahim olay tarihe, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı olarak geçti. Umerov, ailesinin sürgün edildiği Özbekistan'da 1982 yılında dünyaya geldi.

Ailesinin sürgünden vatan Kırım'a dönmesiyle Rüstem Umerov, liseyi Bahçesaray’da okudu. Ardından, Kıyiv Ulusal Yönetim Akademisinde eğitim aldı. 5. ve 6. Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi olarak seçildi. Umerov, uzun yıllar Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun danışmanlığını yaptı.

Rüstem Umerov, Kırım Milli Varlık Vakfının kurucusu ve Mütevelli Heyeti üyesidir. 2019 yılında yapılan seçimlerde Golos (Ses) Partisinden milletvekili seçilerek Ukrayna Parlamentosuna girdi.

Ukrayna'nın Arap ve Müslüman Devletlerle Etkileşiminden Sorumlu Danışma Konseyi Yetkilisi olan Umerov, Rusya'nın Ukrayna’ya karşı 24 Şubat 2022'de başlattığı topyekun işgal girişiminden sonra iki ülke arasında yapılan müzakerelere katılan Ukrayna heyetinde yer aldı. Umerov, Kırımlı siyasi tutsaklar ve savaş esirlerinin takasında kilit rol oynadı. 

Ağustos 2021'de Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy tarafından 3. Derece Devlet Liyakat Nişanı ile ödüllendirildi. 7 Eylül 2022’de parlamento, Umerov’u Ukrayna Varlık Fonu Başkanı olarak atadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.