SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM, toplanan yardım malzemelerini Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçiliğine teslim etti

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM), Türkiye'de yaşanan Kahramanmaraş depremlerinin ardından toplanan yardım malzemelerini Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçiliğine teslim etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2023 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2023 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM, toplanan yardım malzemelerini Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçiliğine teslim etti

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM), Türkiye'deki Kahramanmaraş depremlerinin ardından yardım kampanyası başlattı. Bu çerçevede, toplanan yardım malzemeleri, Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçiliğine teslim edildi.

"İYİ BİR KOMŞU EN YAKIN AİLEDİR"

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM), 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından yardım kampanyası başlattı. KTMM'den yapılan "İyi Bir Komşu En Yakın Ailedir" isimli destek kampanyası duyurusunda, "Ukrayna devleti ve vatandaşları için bu zor günlerde, Kırım’ın işgal altında bulunmasına ve Kırım Tatarlarının işgalcilerin baskısı altında kalmasına rağmen KTMM, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde zarar gören Türkiye vatandaşlarına insani yardım sağlamak amacıyla ‘İyi bir komşu en yakın ailedir’ kampanyasını düzenleme girişiminde bulunuyor" ifadelerine yer verildi.

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, KTMM Başkanı Refat Çubarov ve KTMM Koordinasyon Merkezi Başkanı Elvin Kadırov, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, KTMM üyesi, Kırım Vakfı Başkanı Riza Şevkiyev,  "İyi Bir Komşu En Yakın Ailedir" isimli destek kampanyası çerçevesinde toplanan yardımlarının ikinci kısmını, bugün Kıyiv’de Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere’nin bulunduğu törenle teslim etti.

ELVİN KADIROV: TÜRKİYE’YE YARDIM ETMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR

Kırım Haber Ajansına açıklamalarda bulunan KTMM Koordinasyon Merkezi Başkanı Elvin Kadırov, koordinasyon merkezinin Ukrayna’da savaştan etkilenen kişilere yardım etmek için oluşturulduğunu belirterek, "Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin ardından KTMM Koordinasyon Merkezi Türkiye’deki kardeşlerimize yardım etmek için çalışmalara başladı. Savaş bölgesinde olsak da, bir komşu ve kardeş olarak elimizden geldiği kadar yardım etmek boynumuzun borcudur.” dedi.

KIRIMOĞLU: KIRIM TATARLARI OLARAK AKRABALARIMIZ ZOR DURUMDAYKEN ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR DESTEK OLMAYA ÇALIŞTIK

Deprem felaketi nedeniyle Türkiye’nin büyük zarar gördüğünü kaydeden Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, "Elbette komşu olarak Ukrayna, ve biz Kırım Tatarları olarak, akrabalarımız böyle zor durumdayken elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalıştık. Evet, verilen zarara kıyasla bizim topladığımız yardım bir damla gibi, ama diyorlar ki: ‘Damlaya damlaya göl olur’." değerlendirmesinde bulundu.

ÇUBAROV: KAMPANYAYA HEM BİREYSEL HEM TOPLULUK OLARAK KATILANLAR OLDU

Yardım kampanyasına birçok kişinin katıldığını belirten KTMM Başkanı Refat Çubarov, "Kampanyaya hem bireysel hem de topluluk olarak katılanlar oldu. Örneğin Azerbaycan diasporası, iş insanları. Depremzedelerin ihtiyaç duyduğu şeyleri satın alabilmemiz için insanlar para bağışında bulundu. Buradan bugün gönderdiğimiz yardım malzemeleri KTMM Koordinasyon Merkezi tarafından kampanya çerçevesinde toplanan paralarla temin edildi. En çok ihtiyaç duyulan şeyler satın alındı; battaniye, portatif yataklar, jeneratör, vs." dedi.

GÜLDERE: KIRIM TATAR KARDEŞLERİMİZİN YARDIMLARI BİZİ AYRICA MUTLU ETTİ

Türkiye’de yaşanan deprem felaketinden sonra sağladığı yardım için Ukrayna devletine ve halkına teşekkür eden Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Güldere, “Biz nasıl zor gününde Ukrayna’nın yanında olduysak. Onlar da bizi zor günümüzde yalnız bırakmadılar. Kırım Tatar kardeşlerimizin yardımları bizi ayrıca mutlu etti. Gönlümüzü ısıttı. Acılarımızı hafifletti. Neticede bugün bu tırla, KTMM’nin öncülüğünde Türkiye’ye portatif yatak, battaniye, kışlık kıyafet ve yiyecek dahil önemli bir sevkiyat yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.